Temporada Alta ven unes 7.000 entrades el primer dia, prop de 9.500 menys que l'any passat

Per les restriccions de la covid-19 hi ha 37.484 localitats menys que l'edició passada

El festival Temporada Alta ha venut, a data d’avui dijous fins les cinc de la tarda, un total de 6.824 entrades que representen un 42% de les 16.250 entrades posades a la venda per l’edició d’enguany. Aquestes xifres signifiquen 9.485 entrades menysque el primer dia de venda de l'any passat, quan se'n van vendre 16.300 de les 53.734 disponibles.

Aquest any, degut a les restriccions per la covid-19, Temporada Alta només li ha estat possible posar a la venda menys d’una tercera part de les localitats de l’any passat, el que significa una retallada de 37.484 localitats respecte la passada edició. Això és degut, entre altres motius, a la reducció dels aforaments a la meitat, a la programació de menys espectacles i funcions, a que no s’han programat concerts de grans aforaments, i a que els temps de desinfecció dels espais entre funció i funció dona menys marge per poder programar noves funcions.  

La venda d’avui s’ha portat a terme sense incidències importants si bé a primera hora del matí hi ha hagut un pic de demanda una mica superior a l’any passat. Per exemple, durant les dues primeres hores del matí, s’han venut 400 entrades més respecte l’any passat. Quan ha avançat la jornada, la venda s’ha estabilitzat.

Des de les 9 del matí, al Teatre Municipal de Girona, hi ha hagut instal·lat un sistema de venda simultània i amb gestió de torn (6 punts de venda, inclosa una de ràpida per a fins 3 esdeveniments) oberta fins a les tres de la tarda. Aquestes sis hores d’assessorament i venda d’entrades intensiva han tingut, un any més, una bona acollida per part del públic que l’utilitza, i permet reduir considerablement el temps d’espera i les cues per adquirir les entrades. De tota manera la venda per internet asseguren que creix any rere any. 

En aquests moments hi ha entrades per a totes les propostes a excepció dels espectacles Molly Bloom de Jan Lawers – Need Company, Tiburón de Lagartijas tiradas al sol, Inventions de Mal Pelo i Què més vivia en aquell lloc, tret de nosaltres? de La filla del capità.

Per tal de poder oferir entrades de tots els espectacles de la programació, el Festival ha intentat cobrir aquesta demanda el més aviat possible posant a la venda localitats entrades per a quatre noves funcions de tres espectacles, que s’afegeixen a les 8 que va obrir ahir. Al web de Temporada Alta s’ha obert un accés on es poden consultar totes les noves funcions. Les entrades per aquests espectacles ja estan a la venda.