Detenen dos homes per assassinat i dos traficants en els controls fronterers a Portbou

La Policia Nacional també localitza una persona incapacitada que havia fugit d'un centre psiquiàtric

La Policia Nacional ha detingut en les últimes setmanes dos homes per dos assassinats i dos traficants de marihuana en els controls fronterers a Portbou. Els agents van detenir l'1 de setembre dos ciutadans que intentaven passar 4,4 quilos de marihuana amagada en cinc bosses de plàstic en les seves motxilles.

L'endemà es va arrestar un ciutadà buscat per la justícia per assassinat i considerat molt perillós. A l'agost van arrestar un altre ciutadà buscat per assassinat i condemnat a cadena perpètua al seu país. Els controls també han servit per localitzar una persona desapareguda i incapacitada, que havia fugit d'un centre psiquiàtric i estava desorientada.

Els dos ciutadans que portaven marihuana tenien com a destí França, per traficar-hi. Són de nacionalitat marroquina.

Pel que fa a un dels dos homes buscats per assassinat, arrestat el 2 de setembre, els agents van observar que tenia una actitud nerviosa. El van aturar i van comprovar que tenia una ordre de cerca, detenció i ingrés a presó per assassinat en vigor des d'aquest any per part de l'Audiència d'Alacant. De nacionalitat espanyola, ja tenia antecedents per assassinat per fets ocorreguts a Alacant, Múrcia i Alcalá de Henares.

A mitjans d'agost, la Policia va detenir un altre home, de nacionalitat paquistanesa, que tenia una ordre internacional de detenció per part del seu país. Estava condemnat a cadena perpètua per assassinat amb arma de foc l'any 2012. Igual que en els casos anteriors, l'actitud nerviosa va motivar la intervenció policial.

D'altra banda, els agents també van observar a principis de setembre una persona que tenia un aspecte brut, amb la mirada perduda, els turmells inflats i desorientat. Havia desaparegut després de fugir d'un psiquiàtric de Reus.