Prop del 40% de contagis nous per coronavirus al Baix Empordà són de turistes

L'índex de rebrot segueix augmentant i se situa amb valors de la Setmana Santa

El risc de rebrot (iEPG) al Baix Empordà s'ha situat fregant els 100 punts i en aquests moments prop del 40% dels casos nous detectats són de turistes de la resta de Catalunya o bé de l'estat espanyol segons ha informat Cadena Ser.

Les dades, facilitades per la directora assistencial dels centres de salut de la comarca, Anna Ribera, assegura que aquest agost han detectat cinc vegades més casos que al mes passat. "Fa tres o quatre setmanes detectàvem deu casos i ara estem a cinquanta i va en escreix el nombre de PCR que detectem. És veritat que també hem intensificat molt tots els recursos que hem posat per tal de detectar els contactes i poder-los aïllar. Quan tenim casos positius de gent de fora de la comarca els convidem amablement a marxar a casa seva i fer l'aïllament", ha explicat a l'emissora.

A dia d'avui hi ha 26 persones hospitalitzades (les mateixes que ahir) de les quals 9 es troben en estat greu (una més que ahir). Pel que fa al nombre de casos hi ha un total de 9.808 contagiats, 146 més que ahir.

L'índex de rebrot (iEPG) se situa en un valor de 108,55 sobre 100, superant així el risc alt amb valors semblants a mitjans d'abril durant la Setmana Santa. Ahir l'índex es trobava en 97,23. Les comarques amb un índex de rebrot més elevades són el Gironès (220,37) i la Garrotxa (160,91) mentre que mantenen un risc moderat-alt l'Alt Empordà (70), la Selva (85,27) i el Baix Empordà (99,4); en risc moderat es troba el Pla de l'Estany (34,67) i es manté en risc baix el Ripollès (24,2).

Els municipis amb més risc són Girona, Salt, Blanes, Cassà de la Selva, Santa Cristina d'Aro, Sant Feliu de Guíxols i Platja d’Aro, entre d’altres.