L'objectiu del Girona: tornar a Primera

El club és el màxim favorit per tornar a la màxima categoria

El Girona Futbol Club té un objectiu clar marcat amb retolador vermell: tornar a Primera Divisió. Es tracta de la mateixa meta que tenia al començament de la temporada 2019/2020, en la que l'equip gironí tornava a la categoria de plata del futbol espanyol després de dos anys militant a la Lliga Santander, on es va enfrontar a grans equips com el Reial Madrid, el Barça o el Sevilla. Ara, el Girona està a tan sols tres partits de poder tornar. De poder estar una altra vegada entre els 20 millors equips de l'Estat espanyol.

L'equip català està tan a prop d'aconseguir l'objectiu marcat perquè ha aconseguit classificar-se per als playoffs d'ascens a Primera, on el Girona es veurà les cares amb un Almeria que pràcticament ha calcat la campanya dels gironins. Mentre que els blanquivermells han finalitzat la Lliga SmartBank en la quinta posició amb 63 punts, 17 partits guanyats, 12 empatats i 13 perduts, l'Almeria ha acabat amb un punt més (64), també 17 victòries, però amb un empat més i una derrota menys, lo que ha permès als andalusos ocupar la quarta posició, just per davant de l'equip de la ciutat de Girona, un municipi que recentment ha conegut que va rebre subvencions per a fomentar l'activitat física.

On no estan tan igualats les dues esquadres és en la faceta golejadora. Si bé és cert que els dos han rebut la mateixa quantitat de gols en contra, 43, ergo aproximadament un tant per partit, també ho és que l'Almeria ha estat molt més encertat que el Girona de cara a porteria. Així ho reflecteixen les dades, on els andalusos apareixen amb un total de 62 gols, 14 més que el Girona, que és el menys golejador dels equips classificats per als playoff.

Ara bé, sols un conjunt dels dos té al màxim anotador de la categoria i aquest és el Girona. Christian Stuani ha sigut, de llarg, el davanter amb més punteria de la Segona Divisió, anotant 29 dels 48 gols del Girona en la temporada 2019/2020. Precisament per això, el club català apareix a les apostes esportives de Betway com a un dels màxims candidats a ascendir a Primera Divisió.

La muntanya russa dels entrenadors

A més de dades, Girona i Almeria comparteixen altra curiositat: una muntanya russa en la banqueta. Tot i que els dos han pogut classificar-se per als playoff d'ascens, la qual cosa suggereix que han protagonitzat bones temporades, tant la directiva gironina com l'andalusa han decidit canviar d'entrenador en els últims compassos de la campanya.

Especialment curiós és el cas de l'Almeria, que ja va canviar de tècnic a meitat de temporada per a incorporar a Guti i que, set mesos després i tot i que els andalusos encara ocupaven llocs alts a la taula classificatòria, va ser fet fora també. En el seu lloc va arribar Mario Silva, que no ha durat ni tan sols un mes i que ha sigut el quart tècnic destituït en un any. L'entrenador és ara José Gomes.

D'altra banda, el Girona no ha tingut tants entrenadors com l'Almeria però també ha anat experimentant canvis en la banqueta durant l'actual temporada. Els gironins han tingut fins a quatre entrenadors diferents en la present campanya, en un guió que és paregut al de l'Almeria perquè el Girona ha estat lluitant per l'ascens des del principi de la lliga.

Així, després de Juan Carlos Unzué i Juan Carlos Moreno, va arribar el torn de Pep Lluís Martí, que va romandre en el càrrec fins a finals de juny. L'actual entrenador és Francisco Rodríguez, que ara té el repte de col·locar al seu equip a Primera Divisió.

La sort que han tingut els dos nous entrenadors és que han disposat de temps per a preparar els playoff però també per a conèixer en profunditat a les seves plantilles i d'aquesta manera poder encarar l'eliminatòria amb les màximes garanties possibles. En la filosofia de Rodríguez, el principal ha sigut treballar la faceta emocional perquè, assenyala, han sigut temps difícils per a tots, inclosos els jugadors.
En conclusió, l'eliminatòria davant l'Almeria demostrarà si, mentalment, els futbolistes del Girona estan preparats per a fer un pas més enllà en lo que es refereix a l'objectiu del club, que no és altre que tornar a Primera Divisió, per la qual cosa hauran de guanyar primer a l'Almeria.