Torroella redueix dues hores l'obertura dels locals de la plaça del Timó de l'Estartit

El desencadenant ha estat una baralla registrada la setmana passada

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí (Baix Empordà) ha decretat aquest dimarts la reducció d'horaris d'obertura per als locals de la plaça del Timó de l'Estartit. A partir d'ara, els locals només podran obrir fins a dos quarts de dues de la matinada, dues hores abans del límit que hi havia abans del decret.

El consistori ha pres aquesta decisió després que la setmana passada hi hagués una baralla que va requerir la intervenció policial. La Policia Local i els Mossos d'Esquadra van detenir tres persones i quatre agents van patir ferides lleus. De tota manera, l'Ajuntament ha recordat que des de fa anys que s'estan produint diversos incidents en aquesta zona. La decisió ja es va comunicar als empresaris de la plaça el dimarts passat.

L'Ajuntament de Torroella i l'Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) de l'Estartit han anunciat que estan "fermament decidits a lluitar" perquè la plaça del Timó "deixi de ser un punt conflictiu que danya la imatge turística", han detallat en un comunicat. A més, els dos organismes lamenten que els incidents provoquin molèsties entre els veïns.

Durant el mes de setembre, Ajuntament i l’EMD es reuniran amb els propietaris dels locals per buscar una fórmula que permeti un canvi de model de l’oci nocturn d’aquest sector urbanístic. Aquesta illa compren els carrers Eivissa, Montgó, Coral i avinguda Roma i des de principis dels anys noranta és el gran centre d’oci nocturn de l’Estartit.