Arriba a Barcelona el creuer en què han mort dues persones a la costa de Begur

Les dues víctimes en l'accident són de nacionalitat italiana i alemanya

Ambulàncies, vehicles de la Guàrdia Civil i efectius de la policia nacional estaven esperant l'arribada del creuer 'Louis Majesty', que ha arribat al Port de Barcelona aquest vespre després de l'accident que ha acabat amb la vida de dues persones. També s'hi han aplegat multitud de mitjans de comunicació, als quals la policia portuària els ha impedit enregistrar la sortida dels passatgers sense donar cap argument.

Segons ha explicat la companyia Louise Cruises en un comunicat, l'accident s'ha produït en impactar una onada de grans dimensions contra les finestres d'una una zona pública de la cinquena planta de la coberta. Arran del cop han mort les dues víctimes i catorze més han quedat ferides de caràcter lleu. El creuer feia el trajecte Barcelona-Gènova i, arran del sinistre, ha tornat a la capital catalana, on hi ha arribat al voltant de tres quarts de nou del vespre. El creuer transportava 1.350 passatgers i 580 membre de la tripulació.

Louis Cruises ha expressat en el comunicat el condol a la família de les dues víctimes mortals i el seu suport als passatgers ferits, a qui ha afirmat que l'equip mèdic del vaixell ha atès durant la tornada cap a Barcelona.

Feia dotze dies que el 'Louis Majesty' havia sortit dels ports de Gènova i Marsella, amb parades a Tànger, Casablanca, Tenerife, Lanzarote, Cadis, Cartagena i Barcelona. Estava previst que arribés a Gènova aquest dijous.

L'accident s'ha produït aquest dimecres a la tarda davant les costes de Begur, aproximadament a unes 25 milles entre l'est i el sud-est de la localitat empordanesa i encara estava en aigües internacionals, segons han explicat a l'ACN fonts de Salvament Marítim. Les condicions marítimes a la zona eren força complicades aquest dimecres a la tarda i de fet, el Servei Meteorològic de Catalunya anunciava onades de fins 5 metres d'alçada de llevant.

El vaixell desplaça més de 40.876 tones i fa 207 metres de llarg, 27,6 d'amplada i 6,2 metres de calat. La seva velocitat mitja és de 19 nusos per hora (aproximadament 35 quilòmetres per hora). Disposa de 732 camarots i de les característiques d'un creuer d'aquest tipus, com piscina, SPA, diversos cafès i restaurants i solàrium, entre d'altres.