L'impacte d'una onada gegant contra un creuer deixa dos morts i sis ferits davant la costa de Begur

El vaixell, que ha sortit de Barcelona, portava 1.350 passatgers i 580 membres de la tripulació

Es desconeix encara la identitat i la nacionalitat de les dues víctimes mortals, ni dels sis ferits. El vaixell, que porta el nom de Louis Majesty i és de la cadena Louis Cruises, arribarà al voltant de les vuit del vespre al Port de Barcelona per evacuar els dos passatgers morts, i els sis ferits perquè puguin rebre atenció mèdica. En un principi, no era el seu port de destí, però l'accident ha fet canviar el vaixell de la seva ruta prevista.

L'accident s'ha produït aquest dimecres a la tarda davant les costes de Begur, aproximadament a unes 25 milles entre l'est i el sud-est de la localitat empordanesa i encara estava en aigües internacionals, segons han explicat a l'ACN fonts de Salvament Marítim. Les condicions marítimes a la zona eren força complicades aquest dimecres a la tarda i de fet, el Servei Meteorològic de Catalunya anunciava onades de fins 5 metres d'alçada de llevant.

El vaixell desplaça més de 40.876 tones i fa 207 metres de llarg, 27,6 d'amplada i 6,2 metres de calat. La seva velocitat mitja és de 19 nusos per hora (aproximadament 35 quilòmetres per hora). Disposa de 732 camarots i de les característiques d'un creuer d'aquest tipus, com piscina, SPA, diversos cafès i restaurants i solàrium, entre d'altres.