Palafrugell prohibeix deixar la tovallola a la platja per reservar espai

Requisarà les que estiguin més de 30 minuts soles

L’Ajuntament de Palafrugell (Baix Empordà) acaba de publicar un Ban que prohibeix deixar tovalloles i altres estris a la platja per reservar espai. El text també especifica que qualsevol objecte, tovallola o estri de platja, que estigui més de mitja hora a la zona de bany sense la persona propietària serà intervinguda i custodiada per al seu posterior retorn.

Segons Josep Piferrer, alcalde de Palafrugell, “aquesta nova normativa sorgeix arran de les restriccions d’aforament de les platges i per evitar problemàtiques com les que han sorgit en els darrers dies, quan alguns banyistes ocupaven espai durant molta estona sense ser a la platja. L’objectiu és garantir i limitar l’ús privat de l’espai públic i assegurar una rotació efectiva, per tal que el màxim de gent pugui gaudir de les platges del municipi”.

Aquesta normativa, que entra en vigor avui mateix, s’aplica a tots els nuclis costaners de Palafrugell: Calella de Palafrugell, Llafranc i Tamariu. Per tal d’informar d’aquesta novetat als banyistes, es col·locaran panells informatius a totes les platges.

La norma s’afegeix a les altres mesures aplicades a les platges per prevenir la propagació de la covid-19 com són la limitació d’aforament, la distància entre tovalloles i l’ús de mascareta. Un equip d’agents cívics, amb el suport de la Policia Local, vetllen pel seu compliment.

Cal recordar que a través de l’aplicació “Palafrugell al mòbil” es pot consultar en temps real el nivell d’ocupació de les platges. Es tracta d’una aplicació molt visual i fàcil d’utilitzar, la qual permet saber si les platges es troben al màxim de la seva capacitat o encara compten amb places disponibles. L’aplicació està disponible per Android i per iOS.

Les platges que compten amb el control d’accés i de les quals es pot consultar la seva disponibilitat a l’aplicació són les següents: Tamariu, amb una capacitat per a 866 persones; Llafranc amb 1.318 places i a Calella de Palafrugell, el Canadell amb capacitat per a 639 persones; el port de Malaspina amb 80 places disponibles, la platja d’en Calau que té un total de 77 places; La platgeta amb capacitat per a 42 persones; el Port Bo, que té 35 places i finalment el Port Pelegrí que té una capacitat per a 243 persones.