Medicina i el doble grau en Biologia i Biotecnologia es mantenen com els estudis amb la nota de tall més alta a la UdG

La Universitat de Girona rep aquest any un 9% més de sol·licituds en primera preferència

El grau en Medicina i la doble titulació en Biologia i Biotecnologia es mantenen com els estudis de la Universitat de Girona (UdG) que tenen la nota de tall més alta. Ja ho van ser el curs passat, i ara tornen a situar-se al capdamunt del llistat de tots els graus.

En concret, amb unes notes de 12,672 i 11,938. No són les úniques, però, que superen el 10. A la UdG hi ha sis estudis més que també s'hi situen per damunt. Aquest any, la UdG ha rebut un 9% més de sol·licituds d'estudiants que l'han escollida en primera preferència (en concret, 3.936). De moment, la universitat ja ha assignat 3.718 places per al curs 2020-2021. Són més de les que ofereix perquè, com concreten des de la UdG, ja s'ha tingut en compte que hi haurà renúncies.

Aquest any, hi ha hagut 3.936 estudiants que han escollit la UdG en primera preferència per començar-hi un grau a partir del curs vinent. Això representa més d'un 9% en relació amb el 2019. Perquè aleshores van marcar la casella de la UdG en primera opció un total de 3.603 estudiants.

Durant el primer procés d'assignació de places que fa la Generalitat, la universitat ha rebut 3.718 estudiants (gairebé un 3,5% més que al 2019, quan van ser-ne 3.596). Són més dels que suma l'oferta global de places de nou accés a la seixantena de graus que imparteix la UdG, que s'ha mantingut en 3.655.

De totes maneres, fonts de la universitat concreten que, a l'hora d'assignar places, ja s'ha tingut en compte que hi ha un percentatge d'alumnes que hi renunciaran, i que formalitzaran matrícula en una altra universitat. Per això, per evitar haver de reassignar estudiants, aquest curs 2020-2021 s'ha tirat a l'alça.

En total, aquest any hi ha hagut 21.211 estudiants que han escrit el nom d'UdG en alguna de les caselles a l'hora d'escollir universitat (bé sigui en primera preferència o en vuitena). Segons destaca la UdG, això suposa "un increment notable respecte l'any passat, quan van ser 17.384". "Tot fa pensar que se superaran els índexs de matricula del curs 2019-2020", hi afegeix.

En línia per la pandèmia

Els estudiants assignats en primera preferència a la UdG hauran de formalitzar matrícula del 7 al 10 de setembre; si no hi fan, perdran la plaça. Arran de la pandèmia, aquest any la matrícula s'haurà de fer telemàtica (a través d'una aplicació web).

Els estudiants que no han tingut plaça, i que han estat assignats a un altre estudi –o universitat- que van col·locar entre la segona i la vuitena preferència, poden esperar-se fins al 18 de setembre si volen intentar optar a la segona assignació. Aquell dia se'ls confirmarà si se'ls ha pogut millorar l'assignació o, per contra, es queden amb la que tenen ara.

Medicina, la nota de tall més alta

Aquest curs 2020-2021, Medicina i el doble grau en Biologia i Biotecnologia es mantenen com les notes de tall més altes a la UdG. La universitat subratlla, però, que aquest curs les notes de tall "són significativament més altes que les de l'anterior". Perquè de fet, n'hi ha vuit que superen el 10 (al curs passat eren quatre) i les deu primeres estan per sobre del 9 (al curs passat eren sis).

Dins el primer grup, apart de Medicina i Biologia i Biotecnologia, hi ha també el doble grau de Biotecnologia i Ciències Ambientals (10,734); Biotecnologia (10,470); Infermeria (10,468); el doble grau de mestre/a d'Educació Infantil i Primària (10,300); Biologia (10,268) i Enginyeria Biomèdica (10,146). Completen el grup de graus amb les notes de tall més altes els dobles graus d'Administració i Direcció d’Empreses i Dret (9,976), el d'Economia i Filosofia (9,970).

Fisioteràpia i Infermeria, les més demanades

Si es miren aquells estudis que han tingut més demanda en primera preferència, hi ha una alternança en relació al curs passat. Fisioteràpia passa ara al primer lloc (amb 276 sol·licitants) i Infermeria recula fins al segon (amb 274). A aquestes titulacions, les segueixen els graus en Medicina (259), Dret (186), Psicologia (186), Publicitat i Relacions Públiques (166), Administració i Direcció d'Empreses (136), Educació Social (129), Mestre/a d'Educació Primària (123) i Enginyeria Informàtica (101).