Denuncien que la riera de Torre Valentina a Calonge està plena de ''rates, gavines i mosquit tigre''

L'ajuntament nega que amb la covid es van aturar els treballs de posada a punt

Malestar entre els veïns de Torre Valentina, a Calonge (Baix Empordà) per l'estat de la riera que creua la platja. Denuncien que l'Ajuntament no va obrir-la cap al mar quan tocava i ara ha quedat una bassa d'aigua estancada plena de mosquit tigre, rates i gavines, a més de generar una pudor "insuportable".

Per això reclamen que es tapi amb sorra, ja que "ara és tard" per obrir al mar. La portaveu dels veïns, Lita Pujol, assegura que estan "molt indignats". "Nosaltres paguem els nostres impostos. El problema és que no van fer el que s'havia de fer quan tocava", assenyala.

Per la seva banda, l'Ajuntament es defensa i nega categòricament que hi hagi mosquit tigre en aquesta bassa, ja que no cria en espais naturals. El consistori reconeix que els agradaria tenir la platja en millors condicions, però explica que les circumstàncies han estat "molt complicades" amb la pandèmia del coronavirus.

En aquest sentit, fonts municipals assenyalen que fins el 29 de maig no es van poder posar a treballar, i recorden que hi havia "moltes actuacions a fer" com a conseqüència del temporal Gloria que va afectar Calonge. Un argument que no compren els veïns que asseguren que es podia haver obert la riera al mar abans del maig.

En el que coincideixen uns i altres és en que ara no és el moment d'obrir la riera al mar, ja que això obligaria a tancar el bany en un moment en què la concentració de turistes és més alta. En relació a la possibilitat de tapar-ho, que és el que reclamen els veïns, l'Ajuntament no ho contempla, ja que, explica, que en cas que tornin les pluges el problema es traslladaria a un altre punt de la platja.