Girona no externalitzarà el servei de consergeria d'esports fins a resoldre el conflicte amb vuit treballadors afectats

Els sindicats celebren l'acord

Després d'unes setmanes de pressió per part dels sindicats, l'Ajuntament de Girona s'ha compromès a no portar a junta de govern una possible externalització del servei de consergeria d'esports, segons assenyala la presidenta del comitè d'empresa, Carina Maymi. Actualment, aquest servei es presta de manera mixta, per tant, una part dels treballadors són d'una empresa privada – en aquest cas Eulen – i la resta són municipals.

En concret, catorze dels empleats estan contractats per Eulen, mentre que vuit ho estan pel consistori. En breu, però, la concessió s'acaba i la situació dels treballadors també es veu afectada. En aquest sentit, el govern municipal tenia previst portar a la junta de govern del proper 31 de juliol l'opció d'externalitzar completament el servei.

Això va fer que els sindicats es mobilitzessin, ja que, de cop, els vuit treballadors municipals passarien a la plantilla de l'empresa privada que guanyés el concurs. Les pressions dels sindicats han fet efecte i, finalment, no acabarà anant a junta de govern fins que abans, no es resolgui la situació d'aquestes persones.

"Hi ha gent que porta 25 anys treballant a l'Ajuntament, amb les seves oposicions i tota la vida a l'empresa pública i ara es trobaven que els passaven a Eulen o a qui guanyés el concurs. Això no podia ser i hem lluitat per evitar-ho", assenyala Maymi.

En contra que s'externalitzi el servei

Des del comitè d'empresa han celebrat poder aconseguir aquest compromís per part de l'ajuntament, però lamenten "la intenció" d'externalitzar el servei de consergeria d'esports. "Nosaltres estem completament en contra que es faci, tot i que ara consideràvem que havíem de prioritzar el futur d'aquests vuit treballadors", remarca Maymi.

Segons assenyala la presidenta del comitè, l'Ajuntament argumenta que l'opció de concedir el servei a una empresa privada respon a "motius de gestió i de funcionament intern" entre d'altres. Els sindicats, però, s'hi oposen i esperen que acabin rectificant.