Els brots de coronavirus a Figueres ajornen dues setmanes fer la Rambla espai prioritari per a vianants

Les restriccions de pas de vehicles s'havien d'aplicar durant els caps de setmana

Les restriccions de pas de vehicles per la Rambla de Figueres (Alt Empordà) es van començar a aplicar divendres passat. Havien d'allargar-se fins al 13 de setembre. Durant aquestes setmanes d'estiu, entre divendres i diumenge, la Rambla es convertia en zona prioritària per als vianants amb l'objectiu de garantir el distanciament social durant els mesos en què la capital de l'Alt Empordà rep més afluència de visitants.

Però els brots de coronavirus que s'han registrat a la ciutat, i que han obligat a endurir mesures a Figueres i Vilafant, han portat l'Ajuntament a fer marxa enrere. El consistori ha decidit posposar les restriccions de circulació per la Rambla. Com a mínim, durant quinze dies.

"La restricció del pas de vehicles tenia per objectiu dinamitzar l'activitat comercial, cultural i gastronòmica de la ciutat en els moments més àlgids: divendres, dissabtes i diumenges així com també la celebració d’esdeveniments", diu el consistori en un comunicat. I hi afegeix: "Ara, amb les noves mesures aprovades pel Procicat per prevenir contagis de la covid-19 s'ajorna dues setmanes aquesta àrea prioritària per a vianants".