L'Alt Empordà se situa com la comarca amb més brots per coronavirus de la regió de Girona

La segueix la Garrotxa amb tres brots

La comarca de l'Alt Empordà és ara mateix la que més preocupa al Departament de Salut pel que fa a brots per coronavirus dins la Regió Sanitària de Girona.

Segons ha pogut saber aquest diari i han confirmat fonts del departament, s'han detectat quatre brots de diversa índole a la comarca que limita amb l'estat francès amb un total de setze persones contagiades.  En segon lloc la seguiria la comarca de la Garrotxa, on hi ha fins a tres brots confirmats.

Per ciutats Figueres té comptabilitzats 39 casos nous però aquests no es consideren brots ja que per a ser-ho és necessari que es vegin afectades per la malaltia fins a tres persones del mateix nucli (familiar o laboral). Girona, per la seva banda registra 18 contagis més la darrera setmana.

La tendència de casos nous a l'alça preocupa al departament segons fonts consultades per El Gerió Digital. En només tres dies (del dilluns fins ahir) ja s'han confirmat 133 positius, que superen els 128 registrats en tota la setmana passada.

Budó admet que al Govern li preocupa l'evolució del coronavirus a l'Alt Empordà

A nivell de xifres globals la Regió Sanitària de Girona porta acumulats a dia d'avui i des de l'inici de la pandèmia 7.418 casos amb 819 víctimes mortals (no se'n registra cap des del 9 de juliol) mentre que han rebut l'alta hospitalària 2.780 pacients.