L'APP per saber si les platges de Palafrugell estan plenes entrarà en funcionament dilluns

En total hi ha 3.300 places repartides en vuit platges

L’Ajuntament de Palafrugell (Baix Empordà) posarà en marxa, el proper dilluns dia 22 de juny, l’APP de control d’accés a les platges del municipi. Es tracta d’una aplicació que permet a l’usuari, en temps real, saber si les platges es troben al màxim de la seva capacitat o encara compten amb places disponibles.

A l’aplicatiu cada platja disposa d’una descripció i del nombre total de persones que pot acollir, comptant amb la distància de seguretat. Mentre el color de la icona de la platja segueixi en color verd, la platja té capacitat i es pot seguir ocupant, en el moment que apareix el color vermell, vol dir que s’han exhaurit el nombre de places i els accessos a aquella platja concreta es tancaran fins que no s’alliberin places.

Les platges que comptaran amb el control d’accés i que es podrà consultar la seva disponibilitat a l’aplicació són les següents: Tamariu, amb una capacitat per a 866 persones; Llafranc amb 1.318 places i a Calella de Palafrugell, el Canadell amb capacitat per a 639 persones; el port de Malaspina amb 80 places disponibles, la platja d’en Calau que té un total de 77 places; La platgeta amb capacitat per a 42 persones; el Port Bo, que té 35 places i finalment el Port Pelegrí que té una capacitat per a 243 persones.

L’aplicació es troba dins l’APP de l’Ajuntament de Palafrugell, “Palafrugell al mòbil” i està disponible per Android i per iOS. A més, s’adapta a qualsevol dispositiu per tal de fer més fàcil la seva navegació.

L’alcalde de Palafrugell, Josep Piferrer, comenta que “amb aquesta eina donem un servei innovador i fàcil d’utilitzar als usuaris de les nostres platges per tal que es puguin adaptar a les mesures de seguretat referents a la covid-19, mentre al mateix temps gaudeixen del nostre entorn”. D’altra banda, “també demano a la gent que utilitzi l’App per evitar massificacions i que la gent es pugui repartir en les diferents cales i platges del municipi, sent conscients que cal extremar les mesures de seguretat durant els mesos d’estiu”.

Aquesta mesura serà complementada amb una sèrie de senyalització que s’ha instal·lat a les platges on s’esmenten les mesures i els consells de seguretat de cara als usuaris de les platges. Per tal d’establir aquest control es comptarà amb agents cívics que, paral·lelament, oferiran tota la informació als usuaris de les platges, els quals s’incorporaran el proper 22 de juny i hi seran presents fins el 31 d’agost. El agents treballaran tots els dies de la setmana amb un horari ininterromput de 10 del matí a 6 de la tarda. D’altra banda, el servei de socorrisme a les platges ja va començar la setmana passada, concretament el passat 15 de juny.

Tot i que no s’establiran espais delimitats a la sorra, es demanarà mantenir el distanciament social en tot moment. D’altra banda, es mantindrà obert un accés directe a l’aigua només pel bany, per tal que la gent tingui possibilitat de refrescar-se al mar o practicar esport sense quedar-se a la sorra i tenir-hi una entrada i sortida fàcil i ràpida. També es controlarà la col·locació de tovalloles per reservar espai. La comissió tècnica municipal que regula l’ús de les platges amb els condicionants actuals, es mantindrà operativa durant tot l’estiu. Si es considera oportú, es podrien modificar algunes mesures.