En fase de control el #FocEmpordà que ha cremat 14.000 hectàrees

S'aixeca el confinament de Darnius, Agullana, Terrades, Sant Llorenç de la Muga i Albanyà

La previsió és poder donar per extingit l'incendi a partir de divendres i ha recordat que ara comença un treball laboriós que consisteix en acabar de rematar el foc i fer les tasques de supervisió. De fet, ha recordat que l'incendi de Portbou ha necessitat un total de 36 hores per donar-lo per extingit i en aquest cas no preveuen aconseguir-hi fins d'aquí a dos dies.

Pel que fa a les condicions climatològiques, ha assenyalat que demà està previst que bufi marinada amb més força i que podria originar algun "rebrot" de les flames, un fet que obligarà a estar molt atents. Les tasques d'extinció d'aquesta nit, després que els mitjans aeris hagin deixat de fer descàrregues amb l'última llum del dia, consistiran en continuar treballant de forma intensiva a la zona de Terrades per "rematar" la feina feta pels hidroavions.

Donat que s'entra en una nova fase, està previst que a partir d'aquesta nit es vagin alliberant els mitjans destinats fins ara amb la idea de deixar-ne sobre el terreny més de la meitat dels que hi havia fins ara. En total, aquest dimarts hi havia uns 1.300 efectius. La superfície afectada es manté en unes 13.970 hectàrees així com entre 9.000 i 10.000 les hectàrees cremades, a l'espera de tenir les dades definitives en els pròxims dies.

Desallotjats que tornen

La normalització de la situació ha permès donar l'ordre de tornada als 60 usuaris de dos càmpings a Albanyà i Sant Llorenç de la Muga que van ser desallotjats per motius de seguretat. El mateix ha passat amb els 120 nens alemanys que es van reubicar a Figueres i que aquesta nit dormiran en un càmping a Sant Pere Pescador. També s'ha aixecat l'ordre de confinament de Darnius, Agullana, Terrades, Sant Llorenç de la Muga i Albanyà, les úniques poblacions que continuaven amb aquesta restricció.

En referència als sis ferits que queden ingressats, s'ha informat que el que es trobava en estat crític ha tingut una lleugera millora i que ha passat en fase de perill. Durant la jornada, s'han registrat algunes incidències amb els cossos d'emergències, entre els quals hi havia un bomber que s'ha ferit una cama mentre utilitzava una serra mecànica.

Reconeixement a la "paciència" dels afectats i a la bona feina dels cossos

El conseller Felip Puig ha anunciat que aquesta era l'última compareixença que feia al Centre d'Operacaions Avançat de Figueres i ha volgut agrair la feina feta per tots els cossos que estan participant en les tasques d'extinció. També ha reconegut la "paciència" i "esperit crític" dels afectats durant tots aquests dies, així com les tasques dels mitjans de comunicació per informar a la població.

Visita la galeria d'imatges actualitzada de l'incendi.