El #FocEmpordà està 'raonablement estable' menys el focus entre Boadella i Terrades

Puig informa que el foc ha obligat a desallotjar set persones d'una masia de la zona més crítica

L'incendi de l'Alt Empordà podria entrar en fase de control al llarg d'aquest dimarts per la tarda. L'únic inconvenient és ara una columna de foc de difícil gestió entre la serra de Santa Magdalena i la serra de les Avalls, entre Boadella i Terrades, al vessant sud de l'embassament de Boadella. La resta del perímetre de l'incendi, diu Puig, està "raonablement controlant".

Tot i l'optimisme actual, el focus de foc que encara es manté viu no serà fàcil d'apagar, segons els Bombers. L'orografia del terreny evita que s'hi pugui desplaçar maquinària pesada i, per tant, els mitjans humans. Puig, de fet, ha advertit que seria perillós que s'hi desplacessin aquests efectius a la zona. Per combatre el foc, per tant, s'estan utilitzant únicament els mitjans aeris.

A més dels helicòpters catalans, també hi treballen efectius francesos. Es tracta d'uns avions més potents que necessiten més espai per dur a terme les seves maniobres i per facilitar aquesta tasca el Departament d'Interior ha demanat la desconnexió d'una xarxa elèctrica que travessa la zona de risc. LA resta d'efectius a la resta del perímetre de l'incendi es mantenen igual per no baixar l'atenció.

Puig també ha anunciat que en les pròximes hores s'afegiran al dispositiu de l'Alt Empordà dos nous avions canadencs, autoritzats pel govern francès, per intensificar els treballs i "atacar constantment" la zona.

Pel que fa a la resta de dades, es manté el nombre d'hectàrees afectades, unes 13.900 i la llum ja ha arribat a tot arreu, a excepció de dues cases d'Agullana. També es preveu aixecar el confinament de la majoria de municipis pels vols de les sis de la tarda - a excepció de Terrades i Boadella- i s'ha demanat a les companyies de telefonia un calendari de reparació de les línies que encara estan fora de funcionament.