Quinze dotacions terrestres i dos mitjans aeris treballen en l'extinció del foc de Portbou

S'han cremat 50 hectàrees · Dues persones moren intentant escapar de les flames

(Actualitzat: 22:00h)

Quinze dotacions terrestres i dos mitjans aeris dels Bombers de la Generalitat treballen en l'extinció de l'altre foc que s'ha declarat aquesta tarda a Portbou i que ja ha entrat en fase de control. No ha estat necessari portar a terme cap desallotjament tot i que s'ha demanat als ocupants dels cotxes que circulen per la N-260 que es confinin a dins dels vehicles. La via està totalment tallada a Portbou.

El foc, que ha cremat 50 hectàrees, s'ha declarat poc després de les set de la tarda en una zona a prop de la N-260. S'ha sol·licitat l'ajuda als bombers francesos ja que no es dóna l'abast en les tasques d'extinció pel gran incendi que afecta a la Jonquera i als pobles del voltant. Es mantenen tallades cinc carreteres a causa del foc de la Jonquera, que són l'AP-7, l'N-II, la GI-500, la GI-501 i GI-610.

Dues víctimes

Un home de 60 anys i la seva filla de 15 anys han mort ofegats després de saltar al mar intentant fugir de les flames. Un dels fronts ha avançat en direcció a la carretera N-260 i els seus conductors i ocupants han decidit baixar pel penya-segat i saltar a l'aigua. Amb tot, Salvament Marítim s'ha desplaçat a la zona per rescatar a totes aquelles persones que han saltat per intentar escapar del foc.