Quatre platges de Lloret de Mar obtenen el distintiu de Bandera Blava

Acredita una bona gestió ambiental

L’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor (ADEAC) ha donat a conèixer la relació de banderes blaves atorgades pel jurat internacional a les platges i ports de l’Estat espanyol.

Lloret de Mar (Selva) manté el distintiu Bandera Blava a quatre de les seves platges, concretament a la platja de Lloret i a les cales de sa Boadella, Canyelles i Santa Cristina. En el cas de la platja de Fenals no s’ha concedit la Bandera Blava degut a la qualificació resultat de la qualitat de l’aigua de bany, que a causa dels episodis de pluja de la temporada 2019, va ser de bona enlloc d’excel·lent com exigeix el jurat de Bandera Blava.

Per garantir la seguretat dels usuaris i atendre la gran afluència de turistes a les platges de Lloret, l’Ajuntament de Lloret de Mar destina una important inversió en material i recursos humans ─externs a través de l’empresa Proactiva Serveis Aquàtics, i propis amb el cos de vigilants de platja, els Auxiliars de Protecció de Civil i els informadors cívics─, que ascendeix a més de 500.000 euros.

El distintiu Bandera Blava l’atorga un tribunal internacional la FEE (Fundació d’Educació Ambiental), amb la col·laboració de l’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor (ADEAC), que gestiona la campanya a l’Estat espanyol. Aquest distintiu, reconegut internacionalment, valora i premia la gestió ambiental, la seguretat, les instal·lacions i la prestació òptima dels serveis, la informació i l’educació ambiental; així com la correcta neteja i qualitat de l’aigua de bany.