Jordi Jacas s'alia amb altres cuiners en la sisena edició del Gastromusical

Els germans Torres, Quim Casellas i Montse Estuch faran "menjar la música" d'Anna Roig, Santi Balmes, Maïa Vida i Cris Juanico

El Gastromusical de sempre, amb la mateixa essència, però amb novetats per anar oferint més "qualitat i proximitat", les dues premisses del festival. La idea de base és la mateixa: un menú inspirat específicament en la trajectòria i l'obra d'un artista i un concert. La principal novetat d'aquest any, és que Jordi Jacas ha obert les portes del seu Molí de l'Escala a altres cuiners i els ha proposat que "s'aparellin" amb un artista i que facin un menú únic per a l'ocasió.

"Nosaltres fa molts anys que utilitzem un mètode per conèixer l'artista i crear el menú, volem veure com funciona en mans d'altres cuiners", ha explicat Jacas. Els sopars i concerts es fan a l'espai del mateix restaurant i fan propostes més íntimes i en acústic. "Ens hem de menjar la música, no és un sopar amenitzat amb música", ha assegurat Jacas que recorda que darrere de cada Gastromusical hi ha una feina tant en l'àmbit gastronòmic com en el de programació musical, dirigida per Francesc Viladiu.

Entre les parelles, hi haurà la formada per Montse Estruch del resturant El Cingle de les Vacarisses i Maïa Vidal, una de les propostes "menys conegudes" que Viladiu porta al Gastromusical. "Tenen qualitat més que suficient, però no estan dins dels circuits habituals encara", ha explicat. La segona parella serà la formada per Quim Casellas, del Casamar de Llafranc i Anna Roig i l'Ombre de Ton Chien.

El 15 d'agost qui convertirà la música de Cris Juanico en menjar és l'amfitrió, Jordi Jacas. Una altra parella és la formada per Marc Gascons, dels Tinars i dels Joves Cuiners, amb Salao, una de les grans revelacions del flamenc. Finalment, l'últim plat serà per als Germans Torres, de restaurant Dos Cielos que interpretaran Santi Balmes, sense Love of Lesbian.

Aquest any també fan un pas més cap a una altra expressió artística, en aquest cas la fotografia feta amb telèfon mòbil. De la mà de Julio Estrela hi haurà una exposició flexible, perquè seran fotografies que un dels usuaris d'instagram més reconegut de la xarxa anirà captant els secrets i instants de la nit i mostrant-los en el mateix moment.