Educació farà un requeriment a l'Ajuntament de Bàscara perquè obri l'escola

Recorda que s'ha de poder garantir el dret de portar els alumnes al centre a tota la ciutadania

Després que aquest dilluns l'equip de govern de Bàscara (Alt Empordà) no permetés l'entrada a l'escola de l'equip directiu ni de l'inspector del Departament d'Educació, ara el Govern enviarà un requeriment a l'alcalde perquè reobrin l'escola.

Fonts del Departament han confirmat que el document es podria enviar en les properes hores per aconseguir que les portes del centre del municipi es reobrin tan aviat com sigui possible.

Si l'alcalde no fa cas a aquest requeriment que enviarà el Departament, des d'Educació han avançat que prendran les mesures jurídiques corresponents. De fet, des del Govern han recordat que malgrat l'edifici sigui de propietat municipal, és Educació qui en té el dret d'ús.

De fet, aquest dilluns a primera hora del matí un inspector va certificar que els alumnes no podien accedir a l'escola de Bàscara, però tampoc ho podien fer ni els professors ni el personal del Departament. Per aquest motiu, l'inspector ja en va fer un informe que ha entregat al Departament, abans de començar el requeriment.

A més, fonts del Departament han recordat que aquesta setmana les famílies que han fet la preinscripció escolar han de poder accedir als centres per poder fer les al·legacions de forma presencial, si ho desitgen. Si bé és cert que recomanen fer-ho telemàticament per evitar contagis, Educació també ofereix la possibilitat de fer-ho de forma presencial a cada escola per no excloure a ningú.

En paral·lel, des d'Educació ja estan treballant amb alternatives per oferir un espai a l'alumnat de Bàscara i Pontós (Alt Empordà), que va a l'escola a Bàscara. El Delegat del Govern a Girona, Pere Vila, creu que la reobertura del centre de Bàscara és "inevitable" ja que la resta d'escoles gironines s'han obert amb "totes les garanties" sanitàries necessàries.

Afluència "mínima" d'alumnes

El delegat també ha valorat positivament el retorn dels alumnes gironins a les escoles. Pere Vila ha afirmat que entre dilluns i dimarts s'ha viscut un ambient de "normalitat" als centres gironins, tot i que "les dades d'assistència són baixes". Pel delegat, aquest comportament respon a una organització per part de les escoles per donar torns als alumnes de 6è de primària per assegurar-se que finalitzen la primària amb els coneixements assolits.

A més, Vila ha recordat que es manté el curs de forma telemàtica i malgrat no tots els alumnes vagin a l'escola, sí que treballen des de casa. Tot i així, ha agraït que l'assistència d'alumnes hagi estat "mínima" perquè "difícilment haguéssim pogut assolir una afluència massiva" garantint les mesures de seguretat exigides en els protocols d'Educació.