Bargalló: ''Estic convençut que totes les escoles obriran, si no dilluns, més endavant''

El conseller d'Educació diu que el departament fa "acompanyament" als centres amb dubtes

El conseller d'Educació, Josep Bargalló, ha assegurat aquest matí estar "convençut" que "totes les escoles" de Catalunya obriran a partir de demà per tots aquells territoris que ja es trobin en fase 2. El republicà, que ha fet aquestes declaracions en el transcurs d'una entrevista al Via Lliure de RAC1, ha clarificat que des del departament "s'havia dit d'obrir a partir de dilluns però això no vol dir que hagi de ser dilluns mateix".

Aquesta ha estat la reacció de Bargalló després de ser interpel·lat sobre la negativa de Bàscara (Alt Empordà) i Les Franqueses del Vallès (Vallès Oriental) que han expressat la seva voluntat de no obrir els centres a partir de demà. El conseller ha assenyalat que les escoles amb "dubtes" i "neguits" se'ls està fent un "acompanyament" des del Departament i els Serveis Territorials per tal "d'esvair-los" i pronostica que acabaran obrint.

El responsable d'Educació també ha remarcat la necessitat que els alumnes "tanquin etapes" assistint a les aules de forma presencial per "poder-se acomiadar" alhora que ha recordat la funció de "servei públic" que desenvolupen els centres escolars i les llar d'infants. "Quan les autoritats sanitàries ens van dir que havíem de tancar ho vam fer i ara que ens diuen que podem obrir ho hem de fer", ha reblat.

Aquests declaracions arriben poques hores després que l'Ajuntament de Bàscara ha decidit que demà no obrirà l'escola ni tampoc la llar d'infants contravenint al "Pla d’obertura de centres educatius" elaborat pel Departament d'Educació segons han informat a través d'un comunicat a les xarxes socials. El consistori entén que no es pot garantir la seguretat d’educadores i nadons en uns centres que, recorden, són de la "seva propietat".