Bàscara es nega a obrir demà l'escola i la llar d'infants per ''manca de seguretat''

Creu que el Pla d'Obertura posa en risc alumnes i professors

L'Ajuntament de Bàscara (Alt Empordà) ha decidit que demà no obrirà l'escola ni tampoc la llar d'infants contravenint al "Pla d’obertura de centres educatius" elaborat pel Departament d'Educació segons han informat a través d'un comunicat a les xarxes socials.

Amb tot, la negativa a obrir l'Escola Pública Joan Reglà i la Llar d'Infants La Baldufa arriba després d'una sessió d'urgència de l'equip de govern el passat divendres on es va decidir per unanimitat aquesta decisió. El consistori entén que no es pot garantir la seguretat d’educadores i nadons en uns centres que, recorden, són de la "seva propietat".

La decisió arriba després que 63 de les 65 escoles de l'Alt Empordàes van plantar aquesta setmana contra el Departament d'Educació davant de la reobertura de centres. Els equips directius han signat una carta que han enviat al conseller Josep Bargalló en què expressen la seva "preocupació i desconcert" sobre el pla de reobertura que té Educació.

Els equips directius asseguren que sempre han vetllat per la comunitat educativa. Ara, però, creuen que el Departament "s'aprofita d'aquesta bona voluntat" per fer-los complir "unes directrius inassolibles per la majoria de centres", ja que no estan "formats" per les tasques que se'ls demana. A més, lamenten que no poden garantir "totes les mesures de seguretat establertes".