Un mort en un xoc frontal entre un tot terreny i un camió a l'N-II, a l'alçada de Figueres

Cinc persones que viatjaven en una furgoneta van perdre la vida en el mateix punt en una col·lisió al febrer

Segons ha informat el Servei Català de Trànsit (SCT), l'accident ha tingut lloc pels voltants d'un quart d'una del migdia. El tot terreny, un BMW de color fosc, entrava a l'N-II per la incorporació que hi ha des de la C-260 a l'alçada de Vilatenim (Alt Empordà).

Segons les primeres hipòtesis, en enfilar la carretera en sentit sud, direcció Girona, el conductor no hauria respectat el senyal de 'Cediu el pas'. Ha estat aleshores quan un camió de gran tonatge amb matrícula romanesa, que baixava de França, l'ha encalçat per darrere.

A conseqüència d'aquest xoc, el tot terreny ha fet una virolla, ha envaït el carril contrari i ha quedat entravessat al mig de la calçada. Segons concreta el cap del sector de Trànsit de Figueres, el sotsinspector Jaume Franco, un altre tràiler que circulava en direcció nord no ha pogut frenar a temps i ha xocat frontalment amb el tot terreny.

Arran de l'impacte, el conductor ha mort a l'acte. Segons la documentació del vehicle, l'home era un veí de Santa Coloma de Farners. Al tot terreny també hi viatjaven dos nens -de 12 i 13 anys- a qui una ambulància ha traslladat fins a l'Hospital de Figueres per fer-los un reconeixement.

Fins al lloc del sinistre s'hi ha desplaçat patrulles dels Mossos d'Esquadra, tres dotacions dels Bombers i dues ambulàncies del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM). Des del moment de l'accident, s'ha hagut de tallar completament l'N-II al trànsit fins a tres quarts d'una del migdia, moment en què s'ha pogut reobrir un carril i fer circular els vehicles amb pas alternatiu.

"El corredor de la mort"

El quilòmetre 754 de l'N-II forma part del cinturó de ronda de Figueres, un tram que el mateix alcalde de la ciutat, Santi Vila, va batejar com "el corredor de la mort". I és que, en aquest punt, la carretera és estreta, suporta una alta densitat de trànsit i no té vorals.

Precisament, en aquest tram de l'N-II van perdre-hi la vida cinc persones el passat 20 de febrer, totes de nacionalitat romanesa. Les víctimes viatjaven en una furgoneta ocupada per vuit persones, que va col·lidir frontalment amb un camió.

Amb la víctima mortal d'aquest dimecres, ja són dotze les persones que han mort en accidents a l'N-II a la demarcació en el que portem d'any.

El punt on s'ha produït l'accident d'aquest migdia, la circumval·lació de Figueres, és un tram que suporta una alta densitat de trànsit ja que és la carretera que connecta les comarques gironines amb la Costa Brava Nord i també amb França.

Per això, centenars de camions passen diàriament per aquest tram, que té únicament un carril per banda i un voral estret que no permet que cap vehicle es pugui aturar en cas d'emergència. En aquest tram, la velocitat està restringida a 80 km/h.