Un centenar de persones tallen la N-II a la cruïlla de Caldes per exigir que es reprenguin les obres

La concentració, que va durar dues hores, va produïr cues de fins a dos quilòmetres

El centenar de persones que es van aplegar ahir al matí a la N-II, a la cruïlla de Caldes de Malavella, exigien que es reprenguin les obres que fa set mesos que estan aturades. L'empresa que realitzava els treballs va fer fallida l'estiu del 2009 i des de llavors les obres per convertir la carretera en autovia estan aturades.

El portaveu de la iniciativa popular, Xavier Tresserras, va explicar que el punt on han tallat el trànsit és el 'tram més perillós' d'aquesta carretera. La concentració va començar vora les deu del matí i va durar una mitja hora. A causa del tall, es van acumular fins a dos quilòmetres de cua.

Amb el lema 'Prou: volem que s'acabin les obres de la N-II; ja tenen els nostres impostos ara volem els nostres drets', els impulsors de la iniciativa van fer sentir la seva veu. La iniciativa sorgida a Caldes, també van aplegar pobles de l'entorn com Riudellots, Riudarenes, Vilobí d'Onyar o Sils, entre d'altres. Tresserras també va destacar que 'continuaran tallant la N-II fins que s'arrelgi la situació' i que 'el caos que aniran muntant serà constant si no es fa res al respecte'.

Suport d'alcaldes i patirtits

La iniciativa va ser popular però l'estructura comarcal d'Esquerra va jugar un paper molt important per difondre-la. A més, diversos partirts i alcaldes de poblacions afectades pel retard en l'execució de les obres van donar suport a la protesta.