Suspès el judici a tres caps dels Mossos per la càrrega a la UdG

L'advocat dels estudiants, Benet Salellas, ha explicat que aprofitaran per "contraatacar" i imputar també la rectora

Salellas assegura que aquest dimecres cap a les 12 del migdia han rebut la notificació del Jutjat d'Instrucció número 2 comunicat que el judici assenyalat per dijous contra tres comandaments dels Mossos d'Esquadra ha quedat suspès. El motiu és que tant la fiscalia com l'advocat de la Generalitat han recorregut la interlocutòria de l'1 de juny d'obertura de judici de faltes per lesions contra els tres imputats.

Segons el lletrat, tant el fiscal com l'advocat dels Mossos demanen que s'arxivi el cas i, per tant, que no arribi a judici. "No entenem quin problema han de tenir amb que se celebri el judici, que es faci i exposin el seu punt de vista", ha afirmat Benet Salellas que critica que la fiscalia "obstaculitzi" el procediment. "Diu molt poc de la teòrica imparcialitat de la fiscalia", ha afirmat Salellas que ahir celebrava que una denúncia contra comandaments policials arribés a judici perquè la majoria de casos -com el del desallotjament de la plaça Catalunya- han acabat arxivats.

Els denunciants també han interposat un recurs demanant que se celebri el judici. A més, Salellas avança que aprofitaran aquest temps "extra" per "contraatacar" i demanar que a la banqueta dels acusats també s'hi assegui la rectora de la UdG, Anna Maria Geli, que va ser qui va autoritzar els Mossos d'Esquadra a entrar a la universitat per desallotjar els estudiants.

L'Audiència haurà de resoldre els tres recursos i pronunciar-se també sobre si admet o no que el procediment continuï per un delicte contra els drets fonamentals durant una manifestació, com demanen els estudiants.
  • Salellas diu que aprofitaran aquest temps per 'contraatacar' i imputar també la rectora © ACN