Dos detinguts a Maçanet de Cabrenys que volien entrar a França amb 9 quilos de marihuana al cotxe

El valor de la droga al mercat negre ascendeix a més de 54.000 euros

La detenció dels joves va tenir lloc aquest dimarts passat. Els Mossos d'Esquadra havien muntat un control a la carretera que comunica Maçanet de Cabrenys (Alt Empordà) amb Ceret. Allà, van aturar dos vehicles amb matrícula francesa. Els conduïen dos joves de Perpinyà de 26 i 28 anys, un de nacionalitat espanyola i l'altre marroquí.

D'entrada, els nois van explicar que tenien una empresa de compravenda de vehicles i que, precisament, tornaven cap a França per separat perquè acabaven d'anar a recollir un cotxe. Però els agents van veure que un d'ells estava molt nerviós, van recelar i van decidir escorcollar els dos vehicles.

A l'interior d'un, van trobar dues bosses de grans dimensions que contenien 9,6 quilos de cabdells de marihuana. En total, el valor de la droga intervinguda al mercat negre puja a 54.315 euros.

Els Mossos van detenir els dos joves per un delicte contra la salut pública. Els dos arrestats, que no tenen antecedents, van passar aquest dijous a disposició judicial a Figueres i van quedar en llibertat provisional.