Reprenen les excavacions al jaciment neolític de la Draga a Banyoles

La campanya ha començat aquesta setmana i s'allargarà fins a principis d'agost

El fet que bona part del jaciment estigui cobert per l'aigua ha propiciat una conservació excepcional de la matèria orgànica. De fet, és l'únic jaciment de la península on es conserven restes de les cabanes de fusta, utensilis de diferents tipus com ara arcs, cistells, falçs, cordes o pals. L'any passat, es va trobar un estri fet totalment amb fusta que podria ser una pala o un rem.

Tal com es ve fent en anteriors campanyes, hi ha previst dur a terme diferents prospeccions subaquàtiques als voltants de l'Estany amb l'objectiu de localitzar altres jaciments arqueològics.

Els treballs es duen a terme sota la coordinació del Museu Arqueològic Comarcal de Banyoles i amb la participació del Consell Superior d'Investigacions Científiques, la Universitat Autònoma de Barcelona i del Museu d'Arqueologia de Catalunya i compten amb el fiançament de la Generalitat i de l'Ajuntament de Banyoles. L'excavació comptarà amb la participació d'estudiants del grau d'Arqueologia de la Universitat Autònoma de Barcelona i de diferents universitats de l'Estat i d'Europa.