El bisbe de Girona: 'Per què no es parla de que la Fundació del Barça no paga IBI?'

Francesc Pardo assegura que el debat entorn l'església és "artificial" i que si la llei canvia "per a tothom" aleshores ells pagaran

Recentment el PSOE ha impulsat una campanya per demanar que l'Església pagui l'IBI de tots els edificis que no estiguin destinats al culte. Els socialistes volen portar el debat a tots els ajuntaments espanyols amb mocions que demanen que es revisi el Concordat que recull aquesta exempció.

El bisbe de Girona, Francesc Pardo, ha parlat obertament sobre la polèmica i ha defensat que l'Església té les mateixes exempcions que recull la llei de mecenatge per a d'altres organismes que tenen una funció social com els sindicats, els partits polítics, les fundacions i les ONG. Per això, considera que el debat iniciat pel PSOE és "totalment artificial" i que, o es canvia la llei per tothom, o l'Església no té perquè pagar aquest impost. "Si la llei canvia, nosaltres ja pagarem el què ens toca, però metre hi hagi aquesta llei que ens afecta a tots no entenc perquè només s'enfoca a l'Església", ha assenyalat. "Ja sé que l'Església és excepcional però no per això de l'IBI sinó per altres qüestions com l'atenció a les persoens", s'ha permès fer broma, mentre responia als periodistes sobre aquesta qüestió.

Pardo ha reflexionat en veu alta sobre per què no es reclama també a d'altres fundacions com la del Barça o la fundació 'la Caixa' que paguin també l'Impost de Béns Immobles (IBI) pels edificis que tenen. "I perquè no ho paguen les 40.000 ONG que hi ha arreu, o els partits i els sindicats", ha afegit. A més, el bisbe de Girona ha assenyalat que de tots els edificis de l'Estat que no han de pagar IBI perquè tenen una funció social, només el 5% són de propietat de l'Església.
  • Pardo defensa perquè considera que l'Església no ha de pagar IBI