Rivera (C's) assegura que l'N-II no es desdobla per un acord entre PSOE i Abertis

Ciutadans presenta una moció que revisa les condicions de les concessions dels peatges i demana desdoblar l'N-II

Tanmateix, des de Ciutadans (C’s) s’ha anunciat, que s’ha presentat una moció, pel ple de demà dijous, que “revisa les condicions de les concessions dels peatges i que vol acabar amb les pròrrogues que ha anat renovant la Generalitat”. Rivera ha explicat altres de les propostes que es plantegen a la moció com “assegurar que la data de finalització d'aquestes concessions mai anirà més enllà de la data de pròrroga recollida en els contractes actualment vigents”. Una altra és la “creació d’una taxa finalista a les concessionàries per invertir en infraestructures”, o “posar en coneixement dels grups parlamentaris tota la informació sobre les concessions” com, per exemple, “quines contrapartides s'exigien a les empreses concessionàries per a la pròrroga de l'adjudicació de les respectives concessions per a l'explotació de peatges, així com el marge de benefici i de tornada de la inversió exigit a aquestes empreses”.

Albert Rivera, també insta al Govern de la Generalitat, en col·laboració amb el Govern central, “a executar de forma immediata totes les obres pendents de carreteres alternatives al sistema actual de peatges, que connecti les principals capitals catalanes. En particular, les obres de desdoblament pendents de la carretera N-II i de la carretera N-340, dues vies que han registrat alts índexs de sinistralitat”.

 
El lider de C’s, que ha recordat que les autopistes catalanes “ja les hem pagat fins a 40 vegades”, ha alertat que “hi ha pactes amb les concessionàries per no construir vies alternatives gratuïtes o indemnitzar-les si, finalment, es construeixen” . Per això, afirma que “ja és hora que els grups parlamentaris es retractin i votin al Parlament” perquè “els mateixos que   van renovar les concessions –CiU i tripartit- ara es manifesten als peatges i els que acaben perdent, sempre, són els ciutadans”.