Trànsit inicia els tràmits per multar Jordi Navarro (CUP) per fer un #novullpagar

El portaveu a l'Ajuntament de Girona anuncia que no pagarà cap multa

Davant d'aquest fet, la CUP ha anunciat la voluntat del portaveu gironí de mantenir-se ferm i negar-se a pagar qualsevol multa per no haver pagat el peatge. Així ho faran, igualment, els càrrecs electes i la resta de militància de la CUP. Segons han declarat, "l'acció de #novullpagar la vam començar en el moment de negar-nos a pagar un peatge, i l'hem de continuar a partir d'ara negant-nos a pagar les multes". Igualment, la CUP ha anunciat el seu suport a la nova convocatòria del moviment #novullpagar, feta pública de cares al proper 17 de juny.

Des de la CUP han tornar a exigir tant el govern espanyol com al govern del Principat de Catalunya que "moguin fitxa davant la pressió popular contra l'actual sistema de peatges", i han carregat contra l'empresa Abertis, a qui han acusat "d'estar-se enriquint a costa de buidar les butxaques de les classes populars catalanes" per unes vies "que fa anys que s'han amortitzat". Durant les darreres setmanes la CUP ha presentat mocions en diversos ajuntaments del Gironès per tal que les institucions locals es posicionin a favor del moviment #novullpagar, i en alguns municipis com Bordils la proposta ha prosperat.

L'independentista és el primer polític gironí que rep un requeriment per part del SCT deprés de superar un peatge sense pagar.