Abertis xifra en poc més de 3.000 els vehicles que avui han fet un #novullpagar

La concessionaria diu que s'han registrat un 43,5% d'impagaments menys que a la mobilització de l'1 de maig

Abertis ha explicat també que la seva xarxa d'autopistes no ha registrat problemes de trànsit rellevants, tret d'algunes incidències puntuals a l'entorn dels peatges de Vilassar, Martorell i Girona Sud, al voltant de les 12 h i les 18 h, hores en què estaven convocades les protestes. Tanmateix, segons ha pogut constatar aquest diari, la sortida de Girona Sud ha estat col·lapsada durant una hora i mitja.

La concessionària ha volgut recordar que en els casos d'impagament registrats es procedirà a realitzar la reclamació per via administrativa dels imports dels peatges no satisfets, així com la corresponent denúncia davant el Servei Català de Trànsit.

D'altra banda, la companyia recorda que la filmació dels treballadors de la companyia en el seu lloc de treball pot suposar una infracció de la Llei de Protecció de Dades de Caràcter Personal, i la difusió pública d'aquestes imatges, una violació del dret a l'honor, a la intimitat i a la pròpia imatge -recollit a la Constitució espanyola- dels treballadors i treballadores de la companyia.

En aquest sentit, Abertis informa que seguirà donant tot el suport jurídic necessari als seus empleats per a la tramitació de les denuncies corresponents envers aquells usuaris de l'autopista que hagin fet un ús indegut de les imatges dels empleats de la companyia.