Detingut un home per apunyalar fins a quatre cops al seu pare a Olot

No es tem per la vida de la víctima que ha ingressat a l'hospital

Els Mossos d'Esquadra han detingut un veí d'Olot (Garrotxa) per apunyalar aquesta tarda el seu pare durant una discussió. Els fets han tingut lloc cap a les quatre de la tarda en un pis del barri de Sant Cristòfol.

El detingut, de 43 anys i que ja té condemnes prèvies, ha atacat el pare amb un ganivet. Li ha clavat al cap i a un lateral del tòrax repetides vegades. Els Mossos l'han detingut per temptativa d'homicidi.

El pare, que té 74 anys i ha patit ferides que no revesteixen gravetat, ha ingressat a l'hospital d'Olot. Es dona el cas que aquest no és el primer cop que el fill l'agredeix. De fet, l'Audiència de Girona el va condemnar a 3 anys de presó per disparar-li un arpó de pesca i ferir-lo al març del 2011. A més també el van condemnar per haver agredit una parella a cops de martell a Olot l'any 2008.

Els fets

L'apunyalament ha tingut lloc en un primer pis del carrer Sant Cristòfol d'Olot. Eren cap a les quatre de la tarda quan el fill, David Chergui, s'ha discutit amb el pare i li ha clavat un ganivet. L'home ha patit tres ferides a l'alçada del coll i una en un dels laterals del tòrax.

Després de rebre l'avís, els Mossos han anat fins al lloc i han detingut l'agressor per un delicte de temptativa d'homicidi. Al pare, que té 74 anys i ha patit ferides que no revesteixen gravetat, se l'ha traslladat en ambulància fins a l'hospital d'Olot.

Amb un arpó i un martell

Es dona el cas que Chergui, que té 43 anys, no és el primer cop que agredeix el seu pare. De fet, ara fa nou anys, al març del 2011, va disparar-li un arpó de pesca, també en aquest mateix pis. Els dos homes es van discutir per 20 euros, ell va anar a buscar un fusell de pesca submarina que tenia a l'habitació i va disparar contra el seu pare. Per aquests fets, l'Audiència el va condemnar a una pena de 3 anys de presó.

A més, Chergui també té altres antecedents per agressió. A finals de desembre del 2008, va agredir una parella a cops de martell a Olot, després d'haver-se discutit amb ells a l'interior d'un bar. Quan l'encarregat el va fer fora, Chergui va anar fins al seu cotxe, va agafar el martell i altres objectes metàl·lics, va tornar al bar i va esperar que els altres sortissin.

A ell, li va llançar el martell a la cara. I a ella, la va colpejar amb els objectes metàl·lics. Aleshores, David Chergui va ser condemnat a 2 anys de presó per dos delictes de lesions.

La defensa va demanar la suspensió de la pena i, com que no tenia antecedents, se li va concedir el 23 de febrer del 2011. Una setmana més tard, però, Chergui disparava l'arpó de pesca submarina contra el seu pare.