L'acusat de voler matar el pare amb un arpó assegura que només el volia espantar

La víctima i el processat, que s'enfronta a 9 anys de presó, es van començar a barallar per 20 euros

Els fets van tenir lloc pels voltants de dos quarts de dues de la tarda de l'1 de març de l'any passat. L'acusat, David Chergui, vivia amb el seu pare en un pis situat al carrer Sant Cristòfol d'Olot. Quan els dos es trobaven al passadís de l'habitatge, es van començar a discutir per una desavinença econòmica.

El detonant de la disputa va ser un bitllet de 20 euros, que el pare no va voler donar al seu fill. Segons ha declarat Chergui, de les escridassades van passar als fets, i el seu pare li va ventar dues bufetades. Aleshores, el processat ha explicat que es va encabritar, va anar de dret cap a la seva habitació i va agafar un fusell de pesca submarina que hi tenia guardat.

Quan va sortir al passadís, Chergui ha dit que va veure com el seu pare tenia un pal d'aspirador a les mans. Amb la intenció d'espantar-lo, l'acusat ha explicat que va aferrar el fusell i que, com que l'arma no tenia el fiador posat i ell estava nerviós, l'arpó se li va disparar. "Però jo no volia ni matar-lo ni ferir-lo", ha assegurat el processat.

La punxa de l'arpó es va clavar entre el pectoral i l'espatlla esquerra del pare i el va ferir. L'acusat ha dit que, quan ho va veure, va asseure l'home al sofà i va sortir corrents a demanar ajuda a una veïna. El pare va haver d'ingressar d'urgència a l'hospital.

Estava ofuscat

Chergui, que s'ha negat a respondre a les preguntes del fiscal, ha declarat que havia agafat el fusell de pesca submarina perquè "estava ofuscat" després que el seu pare el piqués. "Em vaig sentir agredit", ha afegit l'acusat, que havia tingut problemes amb les drogues.

Per la seva banda, el pare ha admès que, després de picar el fill, s'havia quedat "astorat" quan l'havia vist sortir de l'habitació amb el fusell. L'home ha precisat que Chergui l'havia apuntat amb l'arma, tot i que no ha sabut concretat si el va veure prémer el gatell o no.

Tot i que el pare ha negat que el fill l'hagués amenaçat, això no és el que ha declarat un dels Mossos d'Esquadra que va prendre declaració a l'home mentre era a l'hospital. Aleshores, el pare li va explicar que el fill l'havia amenaçat amb matar-lo, però "que no ho volia afirmar per no perjudicar-lo".

Entre els testimonis que han declarat al judici també hi havia la veïna que aquell dia es va trobar amb Chergui a l'escala quan sortia corrents del pis. Aquesta dona ha declarat que l'acusat estava "espantat" i que, si bé aquell migdia no va sentir cridòria, de tant en tant podia escoltar crits i insults a l'habitatge on vivien pare i fill.

Frustrat, impulsiu i violent

Els psicòlegs que han declarat a l'Audiència de Girona han definit Chergui com una persona que acumulava una certa frustració, amb ansietat, i que tenia "un comportament excèntric, impulsiu i violent". Tot i això, també han dit que l'acusat no presenta cap trastorn psiquiàtric i que era conscient del què es feia.

Al final del judici, el fiscal ha demanat que es condemni David Chergui a una pena de 9 anys i onze mesos de presó per un delicte d'intent d'homicidi en concurs amb un altre de lesions, i amb els agreujants de parentiu i de reincidència. A més l'acusació pública també sol·licita que es prohibeixi a Chergui comunicar-se i acostar-se a menys de 500 metres del seu pare durant un termini de divuit anys.

En matèria de responsabilitat civil, l'acusació pública no reclama cap indemnització, perquè el pare de l'acusat hi va renunciar expressament davant el Jutjat d'Instrucció que es va fer càrrec del cas. El judici, que s'ha celebrat a la Secció Quarta de l'Audiència de Girona, ha quedat vist per a sentència.

A cops de martell

L'acusat, David Chergui, que té 35 anys, ja acumula una sentència per haver protagonitzat una agressió violenta. El 23 de desembre del 2008, el processat va agredir una parella lituana a cops de martell.

Els fets van passar pels voltants de les nou del vespre. La parella i l'acusat es trobaven a l'interior d'una cerveseria d'Olot i van començar a discutir. La picabaralla va acabar perquè l'encarregat del local va fer fora Chergui. Però, un cop a l'exterior, el processat va anar fins al seu cotxe i va agafar un parell de martells i dos objectes metàl·lics.

Vint minuts després de la discussió, quan el matrimoni va sortir del bar, Chergui els esperava a fora. Va llançar amb força un martell a la cara de l'home, que va caure a terra inconscient. Quan la seva parella el va intentar socórrer, Chergui també li va donar un cop a la cara amb un dels objectes metàl·lics que havia agafat del cotxe.

Com a conseqüència de l'agressió, l'home va perdre sis dents, va patir una fractura al maxil·lar superior, una ferida a la galta esquerra i li va rebentar la geniva superior esquerra. Per curar les lesions el van haver d'intervenir quirúrgicament. La seva dona va patir una ferida incisa al pòmul esquerra i també la van haver d'operar.