Montilla assegura que no hi ha 'cap informació' que apunti a una base estable d'ETA a Catalunya

El president ha desautoritzat les paraules de Saura que deia que els etarres volien llogar una masia a Girona i un pis a Barcelona

Després de les detencions de tres membres d'ETA a Catalunya, un dimarts a Portbou –detingut per la policia espanyola- i dos més aquest dimecres al Coll d'Ares –detinguts pels Mossos d'Esquadra-, el president de la Generalitat ha garantit que 'no hi ha cap informació que apunti' la possibilitat que la banda terrorista tingui una base estable a Catalunya o bé un comando organitzat. 'No hi ha cap informació que apunti que això ha estat així', ha assegurat, 'el que no sabem són les pretensions, els seus plans'. Montilla espera que la investigació que ha de fer la justícia serveixi per 'esbrinar dades que no coneixem'.

Montilla creu que les detencions fetes pels Mossos d'Esquadra demostren que 'són uns grans professionals' i ha garantit que, malgrat que el terrorisme 'fa temps que no actua, això no vol dir que la policia no hi estigui a sobre'. El president ha dit desconèixer si les intencions d'ETA eren atemptar a Catalunya i ha recordat que ara l'Audiència Nacional prendrà declaració als detinguts.

El president ha demanat 'prudència' sobre aquesta qüestió. De fet, ha assegurat que ell no diria si li constés que un dels detinguts tenia intenció de llogar una masia a Girona i un pis a Barcelona. 'Si em constés, no ho diria tampoc', ha assegurat, després que el conseller d'Interior, Relacions Institucionals i Participació, Joan Saura, ho hagi afirmat aquest mateix dijous en una altra entrevista radiofònica.

Montilla ha dit no haver parlat amb el ministre de l'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, però ha garantit que té la informació necessària. Pots trobar l'entrevista completa a través d'aquest enllaç.
  • Montilla: Jo no donaria detalls de l'operació contra ETA