Un dels etarres detingut al Coll d'Ares vesteix la samarreta de la selecció espanyola al Facebook

En un dels comentaris de la fotografia apareix el segon detingut de la banda que diu 'Podemos' en referència a la fotografia

  • Comentaris referents a la polèmica fotografia © AG
    Comentaris referents a la polèmica fotografia © AG
  • Jon Rosales acompanyat per dos amics, tots ells equipats amb la samarreta de la selecció espanyola © AG
    Jon Rosales acompanyat per dos amics, tots ells equipats amb la samarreta de la selecció espanyola © AG
Una botiga d'esports, samarretes del Reial Madrid de fons i tres persones equipades amb la samarreta de la selecció espanyola que s'utilitzarà al proper mundial de futbol a Sud Àfrica. Un d'ells és Jon Rosales, un dels detinguts ahir al matí per part dels Mossos d'Esquadra al Coll d'Ares ja que se suposa que és un membres de la banda terrorista ETA. No només això, el segon detingut que anava amb Rosales a la furgoneta -Adur Arístegi- també apareix en els comentaris d'aquella fotografia on hi escriu la paraula 'Podemos', en clara referència al crit de guerra de la selecció espanyola.

Aquesta imatge, a més de curiosa, no ha passat desapercebuda per altres persones. Un tercer, amic del detingut, recrimina a Rosales que es faci fotografies amb la samarreta de la selecció i ho expressa dient '¡¡¡¡¡pero ke es esto!!!!! No lo esperaba esto de vosotros.' Aquest comentari està datat del passat 13 de febrer, moment en què es va procedir a la detenció de Ibai Beobide a Guipuscoa.

Borratxeres, excursions i desfresses

A més d'aquesta fotografia al seu perfil també n'apareixen d'altres on es pot veure a Rosales amb els seus amics gaudint de diverses activitats de lleure. Entre elles en destaquen algunes imatges de Carnaval davant una taverna anomenada Gorrondatxe, una escapada a la platja amb els amics i diverses fotografies de Rosales sortint de festa amb els seus companys. La fotografia més recent està datada del dia 11 de gener de 2010, moment en què se suposa es podria haver creat el perfil de Facebook.