Detenen un membre d'ETA a l'estació de trens de Portbou

El detingut és Faustino Marcos Álvarez, el qual portava una gran quantitat de material informàtic

  • El suposat membre d'ETA, Faustino Marcos, detingut aquest dimarts a Portbou © ACN
    El suposat membre d'ETA, Faustino Marcos, detingut aquest dimarts a Portbou © ACN
  • La policia fa sortir l'etarra detingut de la comissaria, a l'estació de Portbou © ACN
    La policia fa sortir l'etarra detingut de la comissaria, a l'estació de Portbou © ACN
Segons han informat fonts de la lluita antiterrorista, el detingut és Faustino Marcos Álvarez, nascut el 23 d'octubre del 1971 a Sant Sebastià, un membre fugit d'ETA. Tot i així, la policia resta a l'espera de tenir confirmat que aquesta és la identitat real del detingut. Marcos Álvarez portava documentació falsa en el moment de la seva detenció, durant un control de la policia per localitzar suposats terroristes.

El detingut viatjava en un tren procedent de França i portava una pistola, tres DNI falsos, dos carnets d'identitat francesos, un ordinador portàtil, cinc llapis de memòria USB, dos disc durs externs, CD i DVD i al voltant de 6.000 euros.

Marcos Álvarez estava fugit des de l'any 2002, quan va ser desarticulat a Guipuscoa el comando Zelatun d'ETA, segons han explicat fonts de la lluita antiterrorista. El 25 de gener del 2007, va ser detingut un altre membre d'ETA a Portbou. Es tracta d'Iker Aguirre, que es desplaçava en tren al País Valencià per recopilar dades de la Copa Amèrica. Quatre dies més tard, el jutge Baltasar Garzón el va enviar a la presó imputat per delictes de pertinença a banda armada, conspiració per fer estralls o assassinat terrorista, i falsificació de documents.