Ampli dispositiu policial a Coll d'Ares per intentar localitzar un altre membre d'ETA

Al llarg de la nit es van mantenir els controls a de carretera i es tem que podria amagar-se en una segona residència del poble

Algunes d'aquestes cases estan tancades perquè només s'utilitzen als cap de setmana com a segones residències. Aquest fet podria facilitar l'amagatall a un possible terrorista pròfug. Per exemple, a la zona on s'està construint la nova depuradora de Molló de les cinc cases que hi ha en aquesta pista forestal només en una s'hi resideix habitualment. Malgrat la foscor, aquesta nit s'han mantingut  els controls on s'obligava a identificar als conductors. De fet prop després de les nou del vespre, noves dotacions policials,tant dels Mossos d'Esquadra com dels cossos i forces de seguretat de l'Estat, es traslladaven a la zona per rellevar els agents que havien treballat fins aleshores.

Un dia mogut en un poble tranquil

Molló (Ripollès) va viure ahir una jornada que trenca l'habitual tranquil·litat que es respira en aquest poble de 350 habitants. Tot i ser un poble fronterer per la presència del pas de Coll d'Ares, el municipi és considerat un poble 'tranquil' que per això atrau nous habitants de l'àrea de Barcelona. L'alcalde, Lluís Pairó (CiU), que regenta una benzinera a peu de carretera, ha explicat que cap a dos quarts de tres de la tarda va veure un moviment de vehicles policials 'lluny d'un control rutinari' del pas fronterer.

Un poble amb connexió directa amb territori francès com Molló està acostumat a veure a passar vehicles policials per fer controls al pas fronterer. Aquests controls són 'majoritariament' de la policia espanyola, tal com explicava Lluís Pairó. Els Mossos d'Esquadra també n'hi fan però més esporàdicament. La sorpresa que va tenir Lluís Pairó ahir va ser veure passar 'entre deu i quinze dotacions' entre cotxes patrulla i vehicles 'camuflats' dels Mossos d'Esquadra. Aquest fet 'no és normal' i ja li va fer intuir que passava alguna cosa lluny de la rutina fronterera habitual. Posteriorment va coneixer l'operació pels mitjans de comunicació.

Tot i que hi ha controls al seu terme municipal, l'alcalde de Molló encara no sap res oficialment de l'operació. Ningú li ha comunicat. Més enllà d'atendre mitjans de comunicació, Pairó lamenta que ningú els hagi comunicat res: 'Més si encara estan cercant alguna cosa. Els veïns d'aquí som els que sabem que és habitual o no en el dia a dia de Molló' assegurava en conversa informal amb periodistes i curiosos que li demanaven que en sabia ell de l'operació.

L'alcalde ha sabut extraoficialment que s'estava cercant un tercer terrorista quan un agent de paisà s'ha adreçat al cotxe del periodista de l'ACN per demanar-li la seva documentació. L'agent, a preguntes d'alcalde i periodista, va confirmar que buscarien almenys una tercera persona i justificava així el perquè es mantenia el dispositiu iniciat ahir dimecres al matí.