231.000 gironins es van informar sobre el coronavirus durant l'abril a través d'El Gerió Digital

El digital marca un nou rècord històric d'audiència

El diari digital de referència a les comarques gironines, El Gerió Digital, ha marcat un nou rècord històric d'audiència amb 231.266 visitants únics registrats aquest passat mes d'abril (a l'espera de rebre la certificació d'OJD Interactiva) amb un total de 374.019 visites. Les dades el consoliden com el mitjà de proximitat gironí de més abast entre els lectors de la província de Girona.

La informació més consultada ha estat tota la relacionada amb la crisi sanitària del coronavirus. Des d'un inici, el passat març, es va fer un seguiment exhaustiu de les informacions més rellevants i publicat diversos articles en exclusiva com ara la primera mort per covid-19 a la província com també el cas d'un positiu per coronavirus a la presó de Figueres que va obligar a confinar el mòdul d'infermeria amb onze interns. Pel que fa a les notícies més compartides a les xarxes socials en destaquen el primer dia sense víctimes mortals per coronavirus a la província amb 15.321 persones que ho van compartir a Facebook o la llista dels 187 municipis gironins sense franges horàries obligatòries per fer esport o passejar que van compartir 2.184 persones.

Un diari sense ingressos

La crisi del coronavirus també ha tingut conseqüències en la premsa i El Gerió Digital no se n'ha escapat. Com a resultat del tancament dels negocis tots els anunciants que tenien espais contractats de publicitat en aquest diari han suspès els seus acords. "Des de mitjans de març que no entren diners i pràcticament es podria dir que es treballa per amor a l'art", apunta el director i fundador del diari, Marc Estarriola que preveu una important crisi dins el sector. "Si bé se'ns considera un servei essencial també seria bo que ens tinguessin en compte com un sector bàsic i estratègic, com reconeix la llei, per tal de rebre les ajudes necessàries i en el temps adequat", comenta el periodista.

En tota la crisi sanitària s'han publicat a El Gerió Digital 827 articles relacionats amb la pandèmia que feien referència a l'àmbit geogràfic de Girona. A nivell de xarxes socials el nombre de seguidors a Facebook s'ha incrementat en 1.159 seguidors (17.901) mentre que a Twitter s'ha crescut en 517 de nous (12.863).