Girona deixa renovar fins a final d'any les targetes del bus i les autoritzacions sobre mobilitat caducades

El SMO ofereix una guia de cursos online gratuits

L’Ajuntament de Girona allargarà fins a finals d’any el termini per renovar les targetes del bus urbà i les autoritzacions sobre mobilitat caducades durant l’estat d’alarma. Es tracta d’aquells permisos que han quedat obsolets i que no es poden renovar perquè s’ha de fer de forma presencial o requereixen un distintiu físic. La mesura s’ha aprovat avui per Junta de Govern Local.

Gràcies a aquest acord, la ciutadania tindrà temps fins a finals d’aquest 2020 per renovar l’autorització per accedir i circular en vehicle pel Barri Vell o per estacionar-hi; l’autorització d’ús de la zona verda en aquells casos que l’Ajuntament de Girona no detecta automàticament; i les targetes del bus urbà bonificades (Bus 18, Bus 25, Bus social, Bus 65 i Bus 70).

L’objectiu d’aquesta mesura és no saturar l’Oficina d’Assistència en Matèria de Registre (OAMR) un cop s’acabi l’estat d’alarma i pugui obrir al públic. Allargant el termini de renovació de les autoritzacions i les targetes de TMG caducades durant el confinament, s’aconseguirà atendre totes les peticions, sense haver de fer llargues cues.

D’altra banda, el consistori continua treballant per ajudar aquelles persones que han perdut la seva feina i es troben en situació d’atur. El Servei Municipal d’Ocupació (SMO) ha reunit en un únic document una cinquantena de recursos i cursos gratuïts que hi ha a Internet. A la guia es poden trobar cursos sobre idiomes, eines digitals i competències tècniques i també aquelles universitats que ofereixen programes educatius en línia. El document porta per títol “Guia de recursos de formació en línia gratuïta 2020” i es pot trobar al web municipal sobre el coronavirus.

L’objectiu d’aquest recurs és millorar l’ocupabilitat de les persones de la ciutat en una època de crisi com l’actual i facilitar-los l’accés a material formatiu perquè puguin adquirir o potenciar coneixements en diversos àmbits. El document recull un total de 56 recursos, dividits en temàtiques i amb un petit resum sobre què ofereixen, així com l’enllaç per accedir-hi.

Durant aquests dies, les propostes i iniciatives gironines de diferents entitats i organismes són continues. Aquest cop, la Policia Municipal de Girona ha desafiat els més petits amb un repte: crear la gorra que porten els agents a casa. A través de la plantilla, que es pot descarregar a través del compte de Twitter de la Policia, els nens i nenes han de pintar, retallar i muntar la gorra. Per aconseguir-ho, només es necessita cartolina blanca, colors i tisores de punta rodona.

En matèria de seguretat, entre la Policia Municipal de Girona i els Mossos d’Esquadra es van denunciar ahir 34 persones per incomplir el confinament.