Enxampen dos nois de Reus que han fet 200 km fins a Santa Cristina d'Aro per veure un amic

La Policia Local els ha aturat en un control a l'entrada del poble

Irresponsabilitat flagrant la que s'ha trobat aquest matí la Policia Local de Santa Cristina d'Aro. Amb l'objectiu d'evitar que els qui tenen segones residències vagin al municipi aquesta Setmana Santa, els agents havien muntat controls a les entrades del poble.

Cap a les nou del matí, la patrulla que es trobava a la rotonda que hi ha a tocar a l'accés de Solius, ha aturat un cotxe. Primer incompliment de l'estat d'alarma: a dins hi anaven dos joves de 25 anys, quan les restriccions per la covid-19 no ho permeten. I segon incompliment: havien decidit anar a Santa Cristina per passar un parell de dies amb un amic.

Però allò que també ha sorprès els agents és que els dos nois venien des de Reus. Entre la capital del Baix Camp i aquest municipi del Baix Empordà hi ha 201 quilòmetres i unes dues hores de cotxe. I al llarg de tot aquest recorregut, que els joves han dit que havien fet a través de l'autopista AP-7, no hi ha hagut cap control que els hagi aturat.

De fet, la mateixa Policia Local ja se n'ha queixat a les xarxes socials. "Com és possible que no hagin trobat cap filtre abans? Alguna cosa estem fent malament", ha escrit el cos al Twitter, interpel·lant el president de la Generalitat i el Departament d'Interior.

De portar menjar a la bossa de roba

D'entrada, quan els policies els han aturat, els joves han dit que venien a portar menjar a un conegut. Però els agents, de seguida, han vist que aquesta excusa no s'aguantava per enlloc. A més, al cotxe hi portaven una bossa amb roba per passar un parell de dies.

Els dos nois de Reus han acabat admetent que havien anat fins a Santa Cristina d'Aro per visitar un amic. I la Policia Local els ha denunciat per saltar-se l'estat d'alarma per la covid-19 i els ha obligat a girar cua.

A més, per assegurar que se'n tornaven a Reus, els ha acompanyat fins a la pujada de l'Alou i els ha vist allunyar-se en direcció a Maçanet de la Selva. Després, a més, ha introduït la matrícula del cotxe al sistema de les càmeres de videovigilància del municipi, per denunciar-los de nou en cas que entrin al municipi. No han tornat.