Endesa reposa un dels circuits de la línia de 110 kV que el Gloria va malmetre a Sant Hilari Sacalm

La companyia inverteix 1 MEUR per garantir el servei amb l'estat d'alarma

Endesa ja ha reposat un dels dos circuits de la línia de 110 kV que el temporal Gloria va malmetre a Sant Hilari Sacalm (Selva) per garantir així el servei durant l'estat d'alarma.

Aquesta estesa d'alta tensió, que passa compactada amb la MAT, va caure quan la força del temporal va vinclar quatre torres de Red Eléctrica. Per reconstruir els dos circuits, Endesa inverteix 1 milió d'euros (MEUR). Els treballs es fan amb l'ajuda d'un helicòpter, però també amb operaris que s'enfilen a les torres prenent totes les mesures de protecció per evitar contagis. En total, es reposen 19,5 quilòmetres de cablejat, que permetran evitar talls de llum i assegurar que tant la ciutadania –confinada a casa- com "en especial" els centres sanitaris tinguin electricitat.

La setmana passada, un cop Red Eléctrica va haver reparat les seves torres, Endesa va començar a reposar el cablejat malmès dels dos circuits. Els treballs es fan amb ajuda d'un helicòpter i en total reposaran 19,5 quilòmetres de cablejat i 140 aïlladors.

Ara, segons informa la companyia, les tasques ja han arribat a l'equador. Els tècnics ja han posat en servei un dels dos circuits de 110 kV i avui mateix s'han centrat a remuntar el segon. Cada vegada que han de pujar en una de les torres de la MAT, el personal pren les mesures de precaució necessàries per evitar contagis. S'espera que els treballs acabin a mitjans abril.