Banyoles suspèn les activitats culturals, turístiques i esportives d'abril i maig pel coronavirus

Els clients del mercat setmanal no podran tocar els productes alimentaris sense guants

Banyoles (Pla de l'Estany) ha suspès la programació d'activitats culturals, turístiques, socials i esportives programats durant l'abril i el maig pel coronavirus i es buscaran noves dates. La suspensió inclou esdeveniments com la temporada de programació d'arts escèniques, el FEM Jazz! Festival d'Emergències Musical que s'havia de fer del 28 al 31 de maig i la Triatló B.
També es posposa el cicle de conferències previstes dins l’Any Carner i el Sopar Carnerià. D'altra banda, s'incrementen les restriccions del mercat setmanal del dimecres. Els clients no podran tocar els productes alimentaris si abans els marxants no els han donat guants d'un sol ús.
 
En el cas de les entrades dels espectacles d’arts escèniques, es retornarà l’import de les entrades als espectadors a través del mateix sistema pel qual s’havia adquirit. Si van comprar les entrades per la pàgina web, se’ls retornarà de forma automàtica l’import pagat al compte vinculat a la targeta de crèdit a través de la qual van fer la compra. I els que les van comprar en efectiu a través de l’Oficina d’Atenció al Ciutadà, se’ls retornarà l’import de les entrades amb la presentació de les entrades. Es podran dirigir a les oficines de Recaptació de l’Ajuntament, una vegada hagi passat l’estat d’alarma i les oficines tornin a estar obertes al públic amb normalitat.

Pel que fa als inscrits al Triatló B de Banyoles, aquests també se’ls retornarà l’import de la inscripció.

Davant les restriccions de l'estat d'alarma, l'àrea de Cultura de Banyoles ha traslladat part de les activitats a les xarxes socials i des d'aquesta setmana se sumaran a la iniciativa #teatrealsofa impulsada per diferents equipaments d’arreu del país. Així, coincidint amb la celebració del 25è aniversari del Teatre Municipal, a partir d’aquesta setmana i cada dimecres es compartiran al canal de YouTube de Cultura Banyoles algunes de les produccions més exitoses d’aquests darrers anys. La primera obra serà 'Ecce Homo: La Passió de Banyoles', de Frederic Corominas i dirigida per Ferran Frauca, que es va estrenar el 1999 al pavelló de la Draga amb un gran repartiment d’actors banyolins. Des de la Biblioteca o de l’Arxiu Comarcal s’ofereixen propostes d’activitats des de les xarxes socials, com l’Hora del Conte o l’endevinalla de la Rita Xuclalletres.