La CUP considera insuficient l'enquesta de les Fires de Sant Narcis endegada per l'Ajuntament

La formació reclama que s'enceti un autèntic debat ciutadà sobre el model

Per la CUP hi el risc que l'enquesta acabi esdevenint un instrument participatiu "de cares a la galeria", i ha reclamat a l'equip de govern que engegui un procés de diàleg profund i sincer amb la ciutadania i les entitats, "que duri tan temps com calgui" i que "assenti les bases d'un model de Fires realment consensuat i participatiu". Igualment, la formació ha lamentat que l'enquesta estigui, en certa manera, "orientada i dirigida" cap als interessos del govern de Puigdemont.

La CUP també ha alertat del perill que, que al seu entendre, l'equip de govern plantegi el debat de les Fires en termes restrictius, la qual cosa podria "deixar tocats de mort alguns espais puntals de les Fires com ara les barraques i el recinte de la Copa. El tarannà conservador de l'equip de govern i el model de ciutat que planteja CiU poden posar en risc elements importants de les Fires", ha declarat la CUP. Per això la formació independentista considera que "el que necessitem són canvis que obrin la festa major a la ciutat i a la gent: tendir cap a un model més descentralitzat, participatiu i popular".

La "broma" del PSC

Finalment, la CUP ha valorat l'enquesta sobre les Fires que el PSC va fer durant la diada de Sant Jordi a la seva parada. La CUP considera que el PSC "no té cap credibilitat per fer gala de diàleg i participació, ni reclamar-ne al govern de CiU", ja que "va tenir més de 30 anys per preguntar a les entitats i la ciutadania sobre el model de Fires i no ho va fer mai". En aquest sentit, la CUP ha qualificat la iniciativa del PSC de "propaganda oportunista" i de "broma de mal gust".

Per la seva banda, els socialistes han presentat avui els resultats de la seva enquesta realitzada a 300 persones. Segons expliquen els socialistes, els ciutadans de Girona volen, majoritàriament, continuar amb el model actual sense retallar el nombre de dies de celebració com també mantenir el nom de Fires i Festes de Sant Narcís.