L'Ajuntament de Girona pregunta als ciutadans sobre les Fires de Sant Narcís

El consistori ha elaborat un qüestionari per a la valoració i millora de les festes

La recollida d’idees es farà a partir d’un sondeig, a través d’un qüestionari de 13 preguntes (o 14, en funció de les respostes escollides) de caire divers sobre els diversos temes següents:

- En primer lloc, es vol recollir què pensa la gent sobre les Fires de Sant Narcís, la seva durada, allò que els agrada i allò que no i que facin aportacions concretes per millorar-les.

- En segon lloc, es vol que es valorin els diferents esdeveniments i/o activitats dels dies de Fires (fins a 13 tipus d’esdeveniments: inauguració, espectacles infantils, correfoc, cercaviles, concerts, “barraques” de la Copa, atraccions de Fires, castell de focs, fires i mercats...) i es vol saber quina és la participació en els diferents actes, així com la idoneïtat de l’emplaçament on tenen lloc.

-També, amb la voluntat esmentada d’incrementar la participació ciutadana, es volen recollir propostes concretes per promoure-la, i si es creu necessari crear una comissió de festes autònoma (financerament i amb capacitat de decisió) per gestionar les Fires.

- Per últim, un altre tema sobre el qual interessa recollir opinió és l’apartat de concerts i activitats a la Copa: la conveniència de l’horari de finalització dels concerts, del tancament de les “barraques”, de l’àmbit de les entitats que poden participar en les “barraques” o l’adequació del pressupost dedicat a les actuacions musicals.

Gràcies a aquesta enquesta, es podrà captar l’opinió en funció de l’edat, el sexe o el barri de residència de la gent que la respongui i això permetrà saber què pensa de les Fires, per exemple, la població més jove o la població més gran, la població del centre o la dels barris.

Per tal de facilitar la participació al màxim nombre de persones possible, el qüestionari es planteja a través de dues vies:

1. D’una banda, recollint les opinions en línia a través del web de l’Ajuntament. El qüestionari estarà actiu durant 15 dies, a partir del 24 d’abril.

2. D’altra banda, a través de quatre enquestadors/es, a peu de carrer, situats en diferents punts de la ciutat, i que treballaran durant 10 dies proposant als vianants gironins que responguin el qüestionari.