La dessalinitzadora de la Tordera reprèn l'activitat per servir aigua a l'estiu

Entre abril i novembre produirà entre 6-7 hectòmetres cúbics per afrontar la demanda turística, i després es tornarà a aturar

Les dessalinitzadores catalanes poden produir fins a 80 hectòmetres cúbics (60 a la planta del Llobregat i 20 a la planta de la Tordera), una quantitat que equival a la que s'emmagatzema a l'embassament de la Llosa del Cavall.

Des de l'ACA es subratlla també que amb aquest nou règim de funcionament, que es va començar a aplicar el novembre passat, hi ha hagut un estalvi d'1,5 milions d'euros.

Preservació de l'aqüífer de la Tordera

D'altra banda, també s'indica que durant els mesos que la dessalinitzadora ha estat aturada, l'aqüífer de la Tordera s'ha mantingut en nivells estables. El nou protocol que s'aplica a la planta permet, segons els seus responsables, fer una extracció d'aigua dels pous més constant al llarg de l'any i evitar descensos pronunciats en els nivells de l'aqüífer a l'estiu.

Així, augmenta l'extracció d'aigua de pous a l'hivern, quan l'aqüífer presenta els nivells més alts, i disminueix a l'estiu, gràcies a l'aportació afegida d'aigua dessalada.