El Museu Darder de Banyoles rep 110 visitants de mitjana durant el 2011

Durant el 2012 s'ampliaran els horaris i el museu obrirà entre setmana

El 2011 el Museu Darder ha tingut 110 usuaris de mitjana cada dia d'obertura, un 41% més d'usuaris que el 2010, que va tenir una mitjana de 78 usuaris per dia d'obertura.

Segons l'alcalde de Banyoles es farà un creixement moderat dels horaris d'obertura del Museu Darder i ha assegurat que amb 22 usuaris per hora d'obertura "es dobla el nombre d'usuaris per hora d'obertura del museu respecte el 2008".

El cap del servei de Museus i Protecció de Béns Mobles de la Generalitat. Jusèp Boya, ha manifestat que "el Museu Darder ha sabut apostar per la qualitat" i ha encoratjat a l'Ajuntament de Banyoles "perquè continuï potenciant els museus de Banyoles i projectant-se com a ciutat".

Les dades dels dos museus de Banyoles, el Museu Darder i el Museu Arqueològic, mostren que durant el 2011 més de 26.000 persones han usat els museus de Banyoles. A més a més, s'han organitzat 97 activitats pròpies i han acollit 60 activitats externes dels museus de Banyoles. També, han acollit un total de 12 exposicions temporals amb més de 5.500 visitants. El regidor de cultura, Jordi Bosch, ha assegurat que aquestes dades són positives i ha manifestat que "demostren el potencial dels museus de Banyoles".

El Museu Darder s'ha anat consolidant com un espai on es realitzen sobretot activitats relacionades amb el medi ambient, però també un espai obert que acull activitats culturals de diferents temàtiques. Durant el 2012, el Museu Darder acollirà l'exposició temporal "Mart-Terra. Una anatomia comparada" i "El somni Republicà" que pretén valorar l'impacte del republicanisme a les comarques gironines com a moviment de gran influència més enllà de la política, en àmbits com la cultura, el periodisme, l'art la ciència, l'educació o l'economia, del període de 1900 a 1936.