Rebaixen a 45 anys la demanda de presó per a l'acusat de violar prostitutes a l'Alt Empordà

La defensa demana l'absolució perquè sosté que no hi ha proves que vinculin el jove amb els fets

Per al fiscal, no hi ha dubte que durant un any i mig Amat Sey es va dedicar a assaltar prostitutes que paraven a carreteres de l'Alt Empordà. L'acusació es basa en el relat "convincent" que les joves van fer al judici, i en el fet que la gran majoria van identificar el noi gambià a les rodes de reconeixement. Entre d'altres, perquè té una cicatriu a la cara, a sota de l'ull dret.

La fiscalia sosté que Sey atracava -i en dos casos, també va violar- joves de l'Europa de l'Est que oferien els seus serveis als marges de diferents vies. Entre d'altres llocs, l'acusat hauria abordat prostitutes a Camallera, Pedret i Marzà, Fortià i Sant Pere Pescador.

Segons ha sostingut l'acusació durant el seu informe, el jove (que ara té 30 anys) sempre actuava de la mateixa manera. Escollia a consciència les víctimes, noies que no parlaven bé ni el castellà ni el català, i que es posaven a prop de zones boscoses. Sey aprofitava que les prostitutes estaven soles per abordar-les per darrera, amenaçar-les amb un ganivet o un tornavís, i robar-los tot el que podia.

Els assalts sempre tenien lloc entre el migdia i primera hora de la tarda. El fiscal ha recordat que Amat Sey ja acumula una condemna per fets similars i, a més, per a l'acusació també és "concloent" que, quan se'l va detenir, portés al damunt les targetes de crèdit i un dòlar americà d'una de les noies a qui acabaven d'assaltar feia poca estona.

Inicialment, l'acusat s'enfrontava a una condemna de 67 anys de presó. Aquest matí, però, després de les declaracions, el fiscal ha retirat tres acusacions (una per violació i dues per robatori). Corresponien a dues de les prostitutes que, com que no es van presentar al judici, no s'ha pogut demostrar que Amat Sey fos qui les agredís.

La resta de càrrecs

De totes maneres, l'acusació ha mantingut tota la resta de càrrecs per al jove gambià. En total, sis robatoris, dues violacions i una falta de lesions. Per totes elles, Sey s'enfronta a una condemna global de 45 anys de presó.

La defensa, per la seva banda, ha demanat l'absolució del jove. Aquesta part sosté que gran part del cas només s'ha basat en les declaracions i el testimoni i de les víctimes, i que no hi ha elements "externs objectius" que portin a concloure que el jove gambià fos qui assaltés i violés les noies de l'Europa de l'Est.

A més, la defensa també ha fet incís en què una de les prostitutes, durant la roda de reconeixement, va assenyalar un altre home -que no era Sey- dient que estava "segura al 100%" que era el seu agressor.

"No sé ni quan costa una barra de pa"

L'acusat ha fet ús del seu darrer torn de paraula per reiterar que ell no té res a veure amb els fets (com ja va sostenir ahir durant la seva declaració a l'Audiència). Amat Sey ha dit que fa onze anys que viu aquí i que, durant tot aquest temps, s'ha estat a casa del seu pare.

El processat ha assegurat que "mai" ha tingut intenció "de fer mal a ningú" i que, com que té les despeses d'habitatge i menjar cobertes, tots els diners que guanyava fent de temporer els destinava a cobrir el què volia. "No sé ni el que val una barra de pa", ha afegit, per exemplificar-ho.

Durant el darrer torn de paraula, Sey també ha recordat que ha passat diversos cops per la presó. I que, la darrera vegada que va sortir de la garjola, ell mateix va prometre's "que no hi tornaria a entrar". El judici, que s'ha fet a la Secció Quarta de l'Audiència de Girona, ha quedat vist per a sentència.