Jutgen un jove per assaltar i violar prostitutes a carreteres de l'Alt Empordà

L'acusat s'enfronta a una pena de 67 anys de presó

El fiscal sosté que, entre principis de 2009 i l'agost del 2010, Amat Sey es va dedicar a assaltar -i en alguns cops, també violar- prostitutes que paraven a carreteres de l'Alt Empordà. El jove, que és gambià i treballava com a temporer als camps de fruiters de la zona, sempre feia servir la mateixa tàctica per intimidar les noies, totes de l'Europa de l'Est.

L'acusat amenaçava les prostitutes amb un ganivet o un tornavís i els hi robava tot el que podia de la bossa de mà (diners en efectiu, targetes i telèfons). En alguns casos, segons recull el fiscal, Amat Sey cometia els robatoris després d'haver contractat un servei sexual amb les noies. En d'altres, però, el jove gambià violava les prostitutes després de lligar-les de mans i peus amb cinta aïllant.

Per evitar que les joves fugissin, l'acusat solia sorprendre-les per darrere. Aprofitant que paraven al costat de carreteres, s'amagava a l'interior de zones boscoses i les empenyia cap endins dels arbusts, o bé els hi tapava la boca i els posava el ganivet al coll.

L'acusació sosté que Sey va assaltar set prostitutes i que a tres d'elles, a més, les va violar. La majoria de les noies paraven al peu de la carretera GI-623 a l'alçada de Camallera. Tot i això, però, l'escrit de fiscal també recull que el processat va abordar prostitutes a altres punts de la comarca. En concret, a la N-260 a Pedret i Marzà, a la C-260 a l'alçada de Fortià o a la GIV-6112 a Sant Pere Pescador.

Onze delictes i una falta

En total, el fiscal imputa al processat tres violacions, vuit robatoris amb violència i intimidació i una falta de lesions. I és que, el dia 6 d'agost del 2010, l'acusat va ferir una de les prostitutes amb un tornavís a Camallera, perquè la jove es resistia a què li robés les targetes de crèdit, un bitllet d'un dòlar americà i els dos telèfons mòbils que portava a la bossa de mà.

La policia va detenir Amat Sey aquell mateix dia, i al seu damunt li van trobar dues targetes de crèdit a nom d'aquesta noia i el dòlar americà. El jove va ingressar a presó, i aquest matí el cas ha arribat a l'Audiència de Girona.

Durant la seva declaració, el jove gambià ha negat tots els càrrecs. Sey ha assegurat que mai havia contractat un servei sexual amb cap de les prostitutes, i que tampoc era ell l'home qui les havia assaltades. Segons la seva versió, el dia que el van detenir tornava de Girona, on havia anat a tramitar els papers perquè la seva dona -que vivia a l'Àfrica- pogués venir a instal·lar-se a Catalunya.

Amat Sey ha explicat que s'havia aturat a Camallera per portar el cotxe al taller mecànic i que, al costat d'uns contenidors situats a prop de l'estació, havia trobat una funda per a targetes de crèdit. Com que necessitava una mena de carpeta per poder posar-hi els papers del vehicle, l'havia agafada del terra sense adonar-se que, al seu interior, hi havia les targetes de crèdit de la prostituta.

Pel què fa a altres objectes que els mossos li van trobar a dins del cotxe (unes ulleres de sol i un rellotge de dona, a més de dos tornavisos), Sey ha declarat que eren seus. Sobre els tornavisos, ha explicat que sempre els duia a l'interior del vehicle per si de cas patia una avaria.

Identificat per la cicatriu

Aquesta versió, però, xoca frontalment amb la que han explicat les prostitutes que avui han declarat al judici. De les set noies que van interposar denúncia contra Sey, cinc d'elles han anat a l'Audiència de Girona. I totes han explicat que el jove gambià va ser qui les va assaltar i, en dos dels casos, violar.

Totes les noies han assenyalat Amat Sey com el seu agressor. Entre d'altres trets, les noies han explicat que l'havien identificat perquè l'acusat té una cicatriu a la cara, a sota de l'ull dret.

El judici per aquests fets continuarà demà a la Secció Quarta de l'Audiència de Girona. El fiscal demana que es condemni el processat a 67 anys de presó i que, a més, hagi de pagar una indemnització global de 3.514,40 euros. D'aquests, 2.430 són per a la noia a qui va ferir amb el tornavís. El març del 2009, un jutjat de Girona ja va condemnar el jove gambià per un delicte de robatori de violència i intimidació.