Castellfollit de la Roca té 30 dies per iniciar l'enderroc del nou ajuntament

L'alcalde, Moisès Coromina, haurà de pagar 50 euros de la seva butxaca per cada dia de retard en executar la sentència

El litigi sobre el nou edifici de l'Ajuntament de Castellfollit de la Roca encara no ha arribat al final. El 7 d'abril del 2009, el jutjat Contenciós Administratiu 1 de Girona va dictar una sentència que concloïa que l'edifici que s'estava construint per acollir les dependències municipals era il·legal. Concretament, no s'ajustava a les normes urbanístiques ni en alçada ni el alineació. El nou consistori fa 12,35 metres d'alçada, quan com a màxim podia mesurar 10,5 metres. A més, les normes marquen que les edificacions estiguin arrenglerades a l'alineació del carrer, un aspecte que l'edifici tampoc compleix.

El consistori va recórrer la sentència que declarava il·legal l'edifici al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), que el 8 d'octubre del 2010 va desestimar el recurs i va declarar ferma la decisió del jutjats de primer instància. Per complir la sentència i evitar l'enderroc d'un edifici ja construït, el consistori es va comprometre a redactar un avantprojecte destinat a trobar una fórmula per legalitzar l'edifici. Cada mes, havia de d'enviar documentació al jutjat per justificar que estava treballant per complir la sentència.

Segons fonts municipals, aquesta via no ha sortit efecte i finalment el jutge ha enviat un ultimàtum a l'equip de govern. Així, ha dictat una interlocutòria que dóna un termini de 30 dies per executar la sentència. A més, imposa a l'alcalde de Castellfollit de la Roca, Moisès Coromina (CiU), una multa personal de 50 euros per cada dia de retard. La sentència considera il·legal l'acord plenari d'aprovació del projecte de l'edifici del 24 de setembre del 2007. La part afectada, el veí a qui van expropiar terrenys per fer el nou edifici, demana l'enderroc de l'immoble, valorat en 750.000 euros.

Edifici polèmic

El nou ajuntament de Castellfollit de la Roca està envoltat de polèmica i les sentències judicials arran de l'edifici encara no han acabat. L'alcalde de Castellfollit de la Roca, Moisès Coromina, i la secretària de la corporació, Anna Maria Serra, seran jutjats els dies 14 i 15 de maig acusats de falsificar documents públics per així poder cobrar una subvenció per construir el nou ajuntament.

La imputació va tenir lloc el setembre del 2010, arran de la denúncia presentada per l'amo dels terrenys que s'estaven expropiant per fer el nou ajuntament, Joan Gusiñer. La fiscalia demana per als dos acusats 2 anys de suspensió de càrrec públic perquè en la petició d'una subvenció per a l'obra, els dos encausats haurien certificat que els terrenys eren de titularitat municipal, quan en realitat encara estaven pendents de la resolució de l'expedient d'expropiació forçosa.