Imputen l'alcalde i la secretària de Castellfollit de la Roca per falsificar documents i cobrar una subvenció

Els fets han arribat a la fiscalia arran de la denúncia d'un veí

Arran de la denúncia d'un veí, el fiscal va instar els Mossos d'Esquadra a obrir una investigació. En l'atestat, els mossos conclouen i ressalten 'en negreta' que hi ha 'indicis clars' que indiquen que l'alcalde de Castellfollit de la Roca, Moisès Coromina, i la secretària, Anna M. Serra, van cometre un delicte quan van certificar que els terrenys eren de titularitat municipal. Segons ha explicat el fiscal de Medi Ambient i Urbanisme, Enrique Barata, l'equip de govern de Castellfollit de la Roca necessitava que els tràmits estiguessin complerts per poder cobrar la subvenció i construir el nou ajuntament, però l'expedient d'expropiació forçosa no estava resolt.

Per aquest motiu, el fiscal ha fet arribar el cas als Jutjats d'Olot, que han obert diligències contra els dos imputats. Segons Barata, els indicis apunten que l'alcalde, Moisès Coromina, i la secretària, Anna Serra, podrien ser autors d'un delicte de falsificació de documents públics per signar els certificats falsos. En cas que la fiscalia acabi acusant, els dos s'enfrontarien a penes d'entre sis mesos i dos anys d'inhabilitació.

Els imputats hauran d'esclarir els fets davant del jutge. Els Jutjats d'Olot ja van citar a declarar l'alcalde i la secretària el passat 28 de juliol però la vista es va suspendre perquè l'advocat de la defensa va al·legar que el cas havia prescrit. Si el jutge resol que no és així, els haurà de tornar a citar a seu judicial. Llavors, els fiscal presentarà càrrecs contra els dos o, per contra, arxivarà la causa.

Un edifici polèmic

El nou ajuntament de Castellfollit de la Roca és un edifici envoltat de polèmica. El veí propietari dels terrenys on finalment estan construint les dependències municipals, Joan Gussinyer, afirma que, a banda de la falsificació dels certificats, també hi ha més fraus. Gussinyer sosté que van expropiar menys terreny del que realment necessitaven i que el nou edifici envaeix 2,5 metres d'una parcel·la que és de propietat seva. 'Són com una piconadora perquè passen, no escolten i van al seu aire', ha criticat Gussinyer que explica que és per aquest motiu que s'ha vist obligat a posar el cas en mans de la fiscalia.

Tot i això, les obres avancen a bon ritme i l'edifici ja té finalitzada l'estructura. El pressupost per a la primera fase ha estat de 759.202 euros, i el Pla Únic d'Obres i Serveis de la Generalitat n'ha subvencionat 218.933. A més, l'ajuntament també compta amb una segona subvenció de 298.724 euros per a la segona fase dels treballs.

El nou edifici té quatre plantes, un altre aspecte polèmic de la construcció. Una sentència del jutjat contenciós administratiu número 1 de Girona conclou que les alineacions no s'ajusten a la normativa urbanística. El consistori ha recorregut la sentència i està a l'espera de la resolució del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

Silenci dels imputats

AraGirona.cat s'ha posat en contacte aquest matí amb l'alcalde de Castellfollit de la Roca, Moisès Coromina, el qual no ha volgut fer declaracions al respecte. El batlle s'ha limitat a afirmar que ell i la secretaria estan 'molt tranquils' i 'esperem que la justícia ens acabi donant la raó', ha dit.